189
Ο Κώστας Πελετίδης με οπαδούς του πανηγυρίζουν το αποτέλεσμα | Menelaos Michalatos / SOOC

Φαινόμενο Πελετίδη στην Πάτρα: Σαρωτική νίκη με 71% για τον «κόκκινο» δήμαρχο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 09:57
Ο Κώστας Πελετίδης με οπαδούς του πανηγυρίζουν το αποτέλεσμα
|Menelaos Michalatos / SOOC

Φαινόμενο Πελετίδη στην Πάτρα: Σαρωτική νίκη με 71% για τον «κόκκινο» δήμαρχο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 09:57

Πριν από μερικά χρόνια ίσως θα φαινόταν απίστευτο το ότι ένας υποψήφιος του ΚΚΕ θα μπορούσε να φτάσει στη δημαρχία μιας μεγάλης πόλης όπως η Πάτρα.

Συνέβη όμως το 2014 και χθες για δεύτερη φορά, καθώς ο Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε με χαρακτηριστική άνεση την επανεκλογή του με ποσοστό 70,91%.

Ο αντίπαλός του Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προερχόμενος από το Κίνημα Αλλαγής, περιορίστηκε στο 29,09%.

Ο κ. Πελετίδης είχε επικρατήσει εύκολα και στον πρώτο γύρο με 40% έναντι 16% του αντιπάλου του. Αλλοι 10 υποψήφιοι περιορίστηκαν σε χαμηλότερα ποσοστά.

Στις πρώτες δηλώσεις του την Κυριακή ο επανεκλεγείς δήμαρχος τόνισε ότι «ο πατραϊκός λαός με την ψήφο του διασφάλισε τη δική του νίκη, για να μείνει ο δήμος στα χέρια του λαού και να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο».

Πρόσθεσε ότι «πιο έμπειροι, θα συνεχίσουμε τη συλλογική προσπάθεια με τους εργαζόμενους του δήμου και τον πατραϊκό λαό για τη λειτουργία της πόλης μας, για να υπάρχει ζωή.

» Θ’ αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολουμένους, τους αγρότες, γι’ αυτά που δικαιούνται. Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. Ξέρουμε τις αιτίες. Θα τις αντιμετωπίσουμε με περισσότερο πείσμα και επιμονή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...