487
Ο Γιάννης Βούρος μετακομίζει από την ηθοποιία στον δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας υποστηρίζοντας την ΑΕΚ (και υποστηριζόμενος από αυτήν) | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιάννης Βούρος στη Νέα Φιλαδέλφεια και άλλες αλλαγές στους Δήμους της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 08:25
Ο Γιάννης Βούρος μετακομίζει από την ηθοποιία στον δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας υποστηρίζοντας την ΑΕΚ (και υποστηριζόμενος από αυτήν)
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιάννης Βούρος στη Νέα Φιλαδέλφεια και άλλες αλλαγές στους Δήμους της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 08:25

Αλλαγές στον χάρτη των δήμων της Αττικής προέκυψαν μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή. Δεν είναι μόνο που ο Κώστας Μπακογιάννης (με τη σημαία της ΝΔ αλλά και του Ποταμιού) πήρε τον δήμο της Αθήνας και τον ξαναέκανε «γαλάζιο» μετά από οκτώ χρόνια κεντροαριστερής διοίκησης από τον Γιώργο Καμίνη. Και σε μικρότερους αλλά σημαντικούς δήμους υπήρξαν αλλαγές.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας όπου ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος, επικράτησε του απερχόμενου δημάρχου Αριστείδη Βασιλόπουλου με διαφορά 55,22% – 44,78%. Η μονομαχία είχε έντονο ποδοσφαιρικό χρώμα –κιτρινόμαυρο– καθώς ο κ. Βασιλόπουλος είχε προβάλει πολλές ενστάσεις στην ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, επικαλούμενος περιβαλλοντικούς λόγους και προκαλώντας την οργή της ΠΑΕ. Αντιθέτως ο κ. Βούρος είχε τη στήριξη της ομάδας και τελικά κατάφερε να εκλεγεί.

Αλλαγή υπήρξε και στον δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, όπου ύστερα από δύο θητείες ο Παντελής Ξυριδάκης έχασε από τον Δημήτρη Γαλάνη με μεγάλη διαφορά (60,46% έναντι 39,54%). Η μάχη τους ήταν ένας γαλάζιος «εμφύλιος» με τον νικητή να απολαμβάνει τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ηττημένο να αναζητεί στήριξη από τον Κώστα Καραμανλή.

Μια ακόμα αλλαγή σκυτάλης καταγράφηκε στο Παλαιό Φάληρο, όπου ο απερχόμενος δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης μετακομίζει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και τη θέση του στον δημαρχιακό θώκο καταλαμβάνει ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος με 75,60 επικράτησε κατά κράτος του Ανδρέα Δούμα (24,40%).

Μια τρόπον τινά ιστορικών διαστάσεων μετατόπιση του εκλογικού σώματος παρατηρήθηκε στον Δήμο Κορυδαλλού, όπου ο απερχόμενος δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, με στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, έχασε ύστερα από τρεις (!) θητείες στο δημαρχιακό μέγαρο, από τον Νίκο Χουρσαλά που στηρίχθηκε από τη ΝΔ.

Ο κ. Κασιμάτης εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος το 2006 και στον α’ γύρο των εφετινών εκλογών είχε καταλάβει με άνεση την πρώτη θέση, με ποσοστό 37,34% (έναντι μόλις 21,30% του αντιπάλου του). Ομως στον β’ γύρο «κατάφερε» να πάρει λιγότερες ψήφους από την πρώτη Κυριακή (έπεσε στις 9.511 από τις 10.712) και έτσι ένας παραδοσιακά κεντροαριστερός Δήμος της δυτικής Αττικής πέρασε στη ΝΔ.

Οπως ανακοίνωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι νέοι δήμαρχοι στους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, όπως αναδείχτηκαν από τις επαναληπτικές εκλογές, είναι οι εξής:

Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, Αγ. Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Αγ. Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Αγ. Αναργύρων – Καματερού Γιώργος Τσίρμπας, Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, Βύρωνος Ακης Κατωπόδης, Δάφνης – Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος, Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, Μαρκόπουλου Κώστας Αλαγιάννης, Μεταμορφώσεως Στρατής Σαραούδας, Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Πετρουπόλεως Στέφανος Βλάχος, Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός και Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...