323
Το όχημα θα μεταφέρει σε μεγάλες αποστάσεις μέσα στην Σελήνη αστροναύτες χωρίς να χρειάζεται να φορούν τις στολές τους | Toyota

H Toyota σχεδιάζει να πάει στη Σελήνη

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 15:00
Το όχημα θα μεταφέρει σε μεγάλες αποστάσεις μέσα στην Σελήνη αστροναύτες χωρίς να χρειάζεται να φορούν τις στολές τους
|Toyota

H Toyota σχεδιάζει να πάει στη Σελήνη

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 15:00

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της NASA ότι βάζει πλώρη για μια επανδρωμένη αποστολή στην Σελήνη μέσα στην επόμενη τριετία και ενώ αυτή την στιγμή τον φυσικό μας δορυφόρο εξερευνά μια κινεζική διαστημοσυσκευή, η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA) ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με την Toyota, θα ρίξει στην μάχη της εξερεύνησης του φυσικού μας δορυφόρου ένα μεγάλο όχημα μεταφοράς αστροναυτών. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Daily Mail πρόκειται για ένα εξάτροχο όχημα μήκους έξι μέτρων και ύψους 3.8 μέτρων που θα κινείται με κυψέλες καυσίμου και θα έχει αυτονομία 10.000 χλμ.

Πολύ σημαντικό είναι ότι η καμπίνα του οχήματος θα εξασφαλίζει τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να μπορούν οι αστροναύτες να βρίσκονται μέσα σε αυτή χωρίς να φορούν τις στολές τους και έτσι να γίνονται πιο ξεκούραστα για αυτούς οι διαδρομές επί της Σελήνης. Το όχημα είναι σχεδιασμένο για να εκτελεί αποστολές με δύο επιβάτες αλλά σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούν να επιβιβαστούν σε αυτό τέσσερα άτομα.

Το όχημα θα κινείται με ηλιακές κυψέλες και έτσι θα έχει απεριόριστη αυτονομία

«Οχήματα μεταφοράς ανθρώπων με καμπίνες που διατηρούν την ατμοσφαιρική πίεση σε επίπεδα τέτοια ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρήση στολής θα αποδειχθούν εξαιρετικά πολύτιμα εργαλεία στην εξερεύνηση της Σελήνης. Το σεληνιακό τερέν είναι γεμάτο κρατήρες, λόφους και απόκρημνους βράχους ενώ οι ατμοσφαιρικές και κοσμικές συνθήκες δεν είναι καθόλου φιλικές στον άνθρωπο. Με αυτά τα δεδομένα, για να εξερευνηθεί λεπτομερώς η Σελήνη είναι απαραίτητα οχήματα που θα μπορούν να μεταφέρουν σε μεγάλες αποστάσεις τους αστροναύτες με ασφάλεια αλλά και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση. Στόχος μας είναι το όχημα αυτό να είναι έτοιμο για εκτόξευση το 2029» δήλωσε κατά την διάρκεια συμποσίου στο Τόκιο ο αντιπρόεδρος της JAXA Κοΐτσι Γουακάτα.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Toyota ανέφερε ότι θα είναι μια ευκαιρία για την εταιρεία να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες στο απαιτητικό σεληνιακό περιβάλλον και να τις βελτιώσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...