245
Ο Νίκος Δένδιας κατά την παρέμβασή του στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Δένδιας χειροκροτήθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πρόγονοι της Χρυσής Αυγής παρέδωσαν τη Μακεδονία»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 12:31
Ο Νίκος Δένδιας κατά την παρέμβασή του στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Δένδιας χειροκροτήθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πρόγονοι της Χρυσής Αυγής παρέδωσαν τη Μακεδονία»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 12:31

Η συμμαχία ΑΝΕΛ – Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε στη θυελλώδη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Επιτροπή Εξωτερικών συνεχίστηκε και στην Ολομέλεια, όπου οι χρυσαυγίτες, συνεπικουρούμενοι από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, έθεσαν ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Σε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν ενωμένοι.

Σε αυτό το καινοφανές κοινοβουλευτικό μέτωπο, απάντησε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής (σε ένα έμμεσο μήνυμα και προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες).

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι αρνείται να τοποθετηθεί επί της προτάσεως αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής, «ενός κόμματος που οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους» όπως είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε ότι αρνείται να αποδεχτεί ένα κόμμα που έχει ως σύμβολο του τον αγκυλωτό σταυρό «τους εθνοκάπηλους που στο παρελθόν πρόδωσαν τον ελληνικό λαό» και ένα κόμμα που «αντιποιεί το εθνικό σύμβολο» (δηλαδή τον Σταυρό)

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Δένδια έγινε δεκτή με θέρμη από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου και χειροκροτήθηκε ακόμα και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο Σταύρος Κοντονής έσπευσε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται πλήρως με την άποψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ένα μήνυμα ενότητας απέναντι στους νεοναζί και τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα.

«Δεν επιτρέπουμε να υπερασπίζονται αυτοί το Σύνταγμα, αυτό το υπερασπίζονται οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την πρόταση της Χρυσής Αυγής δεν στήριξε κανένα άλλο κόμμα. Ομως την παρόμοια πρόταση περί αντισυνταγματικότητας που έθεσαν οι ΑΝΕΛ –ζήτησαν αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών– την στήριξαν ανοικτά οι χρυσαυγίτες βουλευτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...