292
Η Κλερ Φόι με τον συμπρωταγωνιστή της Ματ Σμιθ | REUTERS/Simon Dawson/File Photo

Βασίλισσα μόνο στον ρόλο -όχι στον μισθό- η Κλερ Φόι του «The Crown»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2018, 11:52
Η Κλερ Φόι με τον συμπρωταγωνιστή της Ματ Σμιθ
|REUTERS/Simon Dawson/File Photo

Βασίλισσα μόνο στον ρόλο -όχι στον μισθό- η Κλερ Φόι του «The Crown»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2018, 11:52

Η Κλερ Φόι, πρωταγωνίστρια στο επιτυχημένο –και εξαιρετικά ακριβό- σίριαλ «The Crown», πληρώθηκε λιγότερα χρήματα από τον άνδρα συμπρωταγωνιστή της, παρά το ότι είναι η κεντρική ηρωίδα.

Η ηθοποιός υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στα πρώτα χρόνια της βασιλείας της, ωστόσο ο Ματ Σμιθ, που υποδύεται τον σύζυγό της, δούκα του  Εδιμβούργου, αμείβεται καλύτερα, όπως επιβεβαίωσαν και οι παραγωγοί.

Το περιοδικό Variety έγραψε σχετικά ότι ο Σμιθ, ο οποίος είχε παίξει στη σειρά «Dr Who» είχε ως εκ τούτου μεγαλύτερη αμοιβή.

Ο αμοιβή της Φόι ήταν 40.000 δολάρια ανά επεισόδιο για τις δύο σεζόν στις οποίες εμφανίστηκε. Δεν είναι σαφές ποια ήταν η αμοιβή του Σμιθ.

Πάντως, οι παραγωγοί υποσχέθηκαν ότι αυτό θα αλλάξει στον τρίτο κύκλο όταν την βασίλισσα (σε μεγαλύτερη ηλικία) υποδυθεί η Ολίβια Κόλμαν· από τη σειρά θα αποχωρήσει και ο Σμιθ. «Κανένας δεν θα αμείβεται περισσότερο από τη βασίλισσα» είχε υποσχεθεί μια από τις παραγωγούς της σειράς.

Η σειρά του Netflix είναι μία από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές που έχουν γίνει ποτέ, με προϋπολογισμό που φτάνει μιας καλής ταινίας. Μόνο η πρώτη σεζόν κόστισε 130 εκατ. δολάρια.

Οι αποκαλύψεις φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα των άνισων αμοιβών στην βιομηχανία του θεάματος – πάντα σε βάρος των γυναικών. Είναι ένα ένα διαχρονικό πρόβλημα που ήλθε εκ νέου σε πρώτη γραμμή στον απόηχο του σκανδάλου του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πιο καλοπληρωμένη σταρ για το 2017, η Εμα Στόουν, είχε αποδοχές που φτάνουν μόλις το ένα τρίτο του πιο καλοπληρωμένου άνδρα, του Μαρκ Γουόλμπεργκ. Ενώ, δηλαδή, η Στόουν αμείφθηκε με 26 εκατ., ο Γουόλμπεργκ έλαβε 68 εκατ. δολάρια.

Το BBC θυμίζει έναν ακόμη πιο ακραίο παράδειγμα: Ο Γουόλμπεργκ πληρώθηκε με 1,5 εκατ. δολάρια για να γυρίσει συμπληρωματικές σκηνές στην ταινία «Όλα τα λεφτά του κόσμου», ενώ η συμπρωταγωνίστρια του Μισέλ Γούιλιαμς μόλις… 1.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...