301
Μέλη της ΚΝΕ -σύμφωνα με την Αστυνομία- στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων - Απαιτούν να μπουν στο ΕΜΠ το οποίο έχει καταληφθεί από αντιεξουσιαστές | INTIMEnews

Δύο συλλήψεις στο Πολυτεχνείο – Συναγερμός στη ΓΑΔΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 14:27
Μέλη της ΚΝΕ -σύμφωνα με την Αστυνομία- στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων - Απαιτούν να μπουν στο ΕΜΠ το οποίο έχει καταληφθεί από αντιεξουσιαστές
|INTIMEnews

Δύο συλλήψεις στο Πολυτεχνείο – Συναγερμός στη ΓΑΔΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 14:27

Δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, λίγα λεπτά μετά από επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στην διασταύρωση Πατησίων και Τοσίτσα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμφότεροι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών. Την Τρίτη είχε συλληφθεί επίσης 22χρονος γάλλος υπήκοος ο οποίος πιάστηκε να σπάει κάμερες στην περιοχή πίσω από το ΕΜΠ.

Όσο για τους προσαχθέντες, όπως έγινε γνωστό είναι ελληνικής υπηκοότητας. Και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέταση τους, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς το Πολυτεχνείο τελεί (ήδη από τη περασμένη νύχτα) υπό κατάληψη.

Ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν το ίδρυμα, αμέσως μετά την λήξη φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον χώρο και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι καταληψίες έχουν κλείσει τις πόρτες και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν.

Από το πρωί έξω από το Πολυτεχνείο βρίσκονται περίπου 300 άτομα -σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της νεολαίας του ΚΚΕ- που ζητούν να εισέλθουν στο χώρο για να ετοιμάσουν  τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα σε μικρή απόσταση από το ΕΜΠ

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη ΓΑΔΑ, με τη συμμετοχή αξιωματικών από όλη την Αττική, προκειμένου να εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα εν όψει του εορτασμού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, εφέτος θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα τα μέτρα. Ενδεικτικά, ανέφερε, την Παρασκευή -ημέρα της καθιερωμένης πορείας- θα  διατεθούν πάνω από 5.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Σε αντίθεση με το Πολυτεχνείο όπου οι καταληψίες βρίσκονταν απο την περασμένη νύχτα μέσα στο χώρο, η  Αστυνομία φρουρεί από νωρίς το πρωί όλες τις πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας, όπου έχουν κλείσει οι πόρτες για να εμποδιστούν τυχόν απόπειρες καταλήψεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...