406
Στα χέρια καταληψιών τα ιστορικά κτίρια του ΕΜΠ | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο – Καλούν σε σύγκρουση με την Αστυνομία

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 11:16
Στα χέρια καταληψιών τα ιστορικά κτίρια του ΕΜΠ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο – Καλούν σε σύγκρουση με την Αστυνομία

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 11:16

Υπό κατάληψη τελεί το Πολυτεχνείο. Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε το πρωί σε κατάληψη χώρων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στα ιστορικά κτίρια επί της οδού Στουρνάρη.

Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι καταληψίες εξηγούν ότι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια για να αποτραπεί η κατάθεση στεφάνων από πολιτικούς στο μνημείο του Πολυτεχνείου, αλλά και σε αλληλεγγύη των απεργών πείνας, μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Σε εξέλιξη ήταν έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ.

252255
Μαθητές περνούν έξω από το Πανεπιστήμιο

Με ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν ως υπεύθυνη την κυβέρνηση και ζητούν να φύγουν τα ΜΑΤ από το Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας πως ήδη η κατάληψη που είναι σε εξέλιξη, εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου. Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων. Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι διμοιρίες από το χώρο του Πολυτεχνείου! Η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού».

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή της ιστορικής μνήμης

Σε ανακοίνωσή του για την κατάσταση στο Πολυτεχνείο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει  ότ η κατάληψη του Ιδρύματος «από μειοψηφική ομάδα ατόμων και την παρεμπόδιση του τριήμερου εορτασμού για την εξέγερση του 1973, αποτελούν προσβολή της ιστορικής μνήμης».

«Η εξέγερση του Νοέμβρη αποτελεί έμπνευση και οδηγό για τους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται το μήνυμά της», διαμηνύει η Κουμουνδούρου.

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι καταληψίες στο Πολυτεχνείο έκαναν κάλεσμα για σύγκρουση με την αστυνομία στις 8 το βράδυ. Συγκεκριμένα γράφουν:

«Η κατάληψη του Πολυτεχνείου εξελίσσεται με επιτυχία, ήδη οι πρώτοι πολιτικοί στόχοι για αποκλεισμό πολιτικών και κομματικών οργανώσεων, που καπηλεύονται την εξέγερση, έχουν υλοποιηθεί.

Καλούμε κόσμο στην ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου στις 8 το βράδυ να στελεχώσουν το εγχείρημα, να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις.

*Χρειαζόμεστε φαγητό τσιγάρα και πολεμοφόδια

Κατάληψη Πολυτεχνείου»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...