221
Από συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στην πλατεία Νέας Σμύρνης | ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIMENEWS

Υπουργείο Παιδείας: «Δεν έχει κοπεί η “Συννεφούλα” από τα Θρησκευτικά»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2017, 17:29
Από συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στην πλατεία Νέας Σμύρνης
|ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIMENEWS

Υπουργείο Παιδείας: «Δεν έχει κοπεί η “Συννεφούλα” από τα Θρησκευτικά»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2017, 17:29

Με αρκετές ώρες καθυστέρησης, το υπουργείο Παιδείας αντέδρασε στην είδηση ότι «κόπηκαν» τραγούδια από το αναθεωρημένο πρόγραμμα Θρησκευτικών, ύστερα από παρέμβαση της Εκκλησίας.

«Για τα συγκεκριμένα παραδείγματα των τραγουδιών που αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο είχαν αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2016 από το ΙΕΠ, δηλαδή πριν την έναρξη του διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής του ΙΕΠ και της Επιτροπής της Εκκλησίας», τόνισε σε ανακοίνωση το υπουργείο, αναφερόμενο σε τραγούδι της Ριάνα («Umbrella») και του Νικόλα Ασιμου («Μπαγάσας»).

Επιπλέον επεσήμανε ότι η «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου εξακολουθεί να βρίσκεται στον Οδηγό του Λυκείου για τον Εκπαιδευτικό, παραπέμποντας μάλιστα στη σελ. 60.

«Ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών αφορούσε τα Προγράμματα Σπουδών», διασαφήνισε το υπουργείο, τονίζοντας ότι «το προτεινόμενο διδακτικό υλικό δεν αποτέλεσε αντικείμενο του διαλόγου» και ότι «όποιες προσθαφαιρέσεις έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, όπως είναι απολύτως φυσικό και συμβαίνει σε όλα τα μαθήματα, αποφασίζονται από το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)».

«Το μάθημα των Θρησκευτικών άλλαξε και δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν», τόνισε υποστηρίζοντας ότι «τα περί υπογραφής “θρησκευτικού μνημονίου” –σσ. της κυβέρνησης με την Εκκλησία- και άλλων τραγελαφικών ευφυολογημάτων εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική στρατηγική εναντίον της κυβέρνησης».

«Οι διακριτοί ρόλοι Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, θα συνεχίσουν να αποτελούν οδηγό των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...