414
Ο Πρωθυπουργός, στο βήμα του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση | ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / InTimeNews

Κι όμως ο Τσίπρας πιστεύει ότι «θα έχουμε παραπάνω» ανάπτυξη

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 22:27
Ο Πρωθυπουργός, στο βήμα του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση
|ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / InTimeNews

Κι όμως ο Τσίπρας πιστεύει ότι «θα έχουμε παραπάνω» ανάπτυξη

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 22:27

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει έκρηξη επενδύσεων. Και τους Ελληνες να καταναλώνουν περισσότερο. Λογικό να δηλώνει πως «είναι φανερό» ότι η Οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης, όπως ανέφερε σε ομιλία του στη Λάρισα, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι προβλέψεις είναι, έπειτα από πολλά χρόνια, αισιόδοξες.

Μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το 2017 θα κλείσει με μπροστά τον αριθμό 2 στο ποσοστό του ρυθμού ανάπτυξης». Είναι ένα στοίχημα για τον Πρωθυπουργό καθώς κανείς άλλος δεν βλέπει τέτοιο ποσοστό για αύξηση του ΑΕΠ: ένα 1,8% είναι η πιο αισιόδοξη εκτίμηση. Θα το μάθουμε την άνοιξη.

Ο κ. Τσίπρας πάντως επέμεινε στο success story της κυβέρνησής του.

«Ακόμη και οι “άσπονδοι φίλοι” μας, το ΔΝΤ,  που συστηματικά υποτιμούσε τις προβλέψεις του για την Ελλάδα από το 2015 και μετά, προβλέπει ότι η ανάπτυξη για το 2018 θα φτάσει το 2,65%. Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω» είπε.

«Για μας η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη, ή δεν θα υπάρξει» επανέλαβε χαρακτηριστικά. Και εξήγησε: «Θέλουμε η ανάπτυξη να δημιουργεί αξιοπρεπείς και σταθερές θέσεις εργασίας, και όχι μόνο κέρδη για λίγους, να διαχέεται στην κοινωνία, και όχι να καταλήγει σε λίγες τσέπες».

«Θέλουμε η ανάπτυξη να συμβαδίζει με το περιβάλλον και να σέβεται τους φυσικούς πόρους και να βασίζεται στην διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων, στην εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα είμαστε μία από τις χώρες της ευρωζώνης με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Πρέπει να συνεννοηθούμε για ένα πράγμα: ποια ανάπτυξη θέλουμε» σημείωσε.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έκανε επίσης λόγο για «έκρηξη» επενδύσεων και ιδιωτικής κατανάλωσης, μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Οπως είπε, αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι να σχεδιαστεί το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί η ανάπτυξη να δημιουργεί αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

ΝΔ: «Παραγωγική Ελλάδα με Τσίπρα δεν γίνεται»

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με την ομιλία Τσίπρα:

«Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε ως απόδειξη … επιτυχίας του (!) την έκθεση που παρουσίασε την Ελλάδα ως “αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη”.

Είναι σαφές ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Τον επαναφέρουμε σε αυτήν θυμίζοντάς του ότι:

Παραγωγική Ελλάδα με αυξημένους φόρους και εισφορές, δεν γίνεται.

Παραγωγική Ελλάδα χωρίς ρευστότητα στην αγορά και με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στον πάτο, δεν γίνεται.

Παραγωγική Ελλάδα χωρίς επενδύσεις και χωρίς αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία, δεν γίνεται. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα και οι φιέστες που διοργανώνει ο κ. Τσίπρας στον χρόνο που του απομένει, δεν έχουν καμία απολύτως σημασία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...