262
Ανδρέας Ξανθός, Νίκος Καρανίκας σχεδιάζουν το επόμενο «προοδευτικό αφήγημα» της κυβέρνησης | CreativeProtagon

Φαρμακευτική κάνναβη από Ξανθό-Καρανίκα το επόμενο «προοδευτικό» αφήγημα

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 08:17
Ανδρέας Ξανθός, Νίκος Καρανίκας σχεδιάζουν το επόμενο «προοδευτικό αφήγημα» της κυβέρνησης
|CreativeProtagon

Φαρμακευτική κάνναβη από Ξανθό-Καρανίκα το επόμενο «προοδευτικό» αφήγημα

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 08:17

Το είχε πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άθελά του (;) με τη συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι αυτή η κυβέρνηση θέλει να αφήσει και «προοδευτικό αποτύπωμα» παράλληλα με την ψήφιση μνημονίων. Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο εργάζονται στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου: Κόβουν συντάξεις και μισθούς αλλά φροντίζουν να περνούν και «αριστερά» νομοσχέδια. Ετσι, λίγα 24ωρα μετά την πολιτικά επεισοδιακή ψήφιση του νόμου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, ήρθε η είδηση ότι ο υπουργός Υγείας Γιάννης Ξανθός έχει ήδη έτοιμο το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια και την παράγωγη της φαρμακευτικής κάνναβης, το οποίο μάλιστα θα φέρει σύντομα στη Βουλή.

Και φυσικά υπάρχει και το μακρύ χέρι του Μαξίμου σε όλο αυτό: σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ «project leader» του νομοσχεδίου έχει αναλάβει ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος ως γνωστόν είναι σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Την Τετάρτη, ο κ. Ξανθός απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης σχετικά με τη χρήση της ινδικής κάνναβης σε θεραπευτικούς σκοπούς.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει την ευχερή πρόσβαση των πολιτών σε σκευάσματα που περιέχουν κάνναβη και τα οποία έχουν τεκμηριωμένα θεραπευτική ένδειξη για συγκεκριμένες ασθένειες.

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση θεωρεί πως αυτή η νέα νομοθετική πρωτοβουλία θα ενισχύσει το «προοδευτικό της πρόσημο», καθώς βάζει μπροστά την αριστερή ατζέντα.

Παράλληλα θα ενισχύσει το προφίλ του Πρωθυπουργού, δείχνοντας πως έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και κερδίζει τις κοινοβουλευτικές μάχες. Ωστόσο, γνωρίζει επίσης πως θα προκαλέσει και μεγάλες αντιδράσεις, ακόμα και στο εσωτερικό της, ιδίως στην ετερόκλητη σχέση με τους υπερσυντηρητικούς Ανεξ. Ελληνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...