265
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου στις 5 Απριλίου | REUTERS/Fabrizio Bensch

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο πακέτο βοήθειας»

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2017, 09:14
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου στις 5 Απριλίου
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο πακέτο βοήθειας»

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2017, 09:14

Την θέση ότι δεν θα χρειαστεί και τέταρτο πρόγραμμα και ότι το 2018 η Ελλάδα θα βγει στις αγορές, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα, στην οποία δεν αναμένονται δραματικές αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Rheinische Post της Παρασκευής είπε: «Αναμένω ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει (στο ελληνικό πρόγραμμα). Δεν είναι τόσο σημαντικό στο θέμα αυτό με ποιο ποσό θα συμμετέχει, αποφασιστικής σημασίας είναι ότι θα το κάνει».

Προσέθεσε ακόμη: «Θεωρώ ότι μετά η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας και από το 2018 θα έχει πρόσβαση στις αγορές, όπως έχει προγραμματιστεί. Το θέμα της Ελλάδας δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στις γερμανικές εκλογές».

Επί του θέματος, το euro2day.gr αναφέρει ότι η μεταστροφή Σόιμπλε σχετίζεται και με σειρά επαφών ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κινητοποίησε και αυτός τους μηχανισμούς του SPD, αναφέρει το δημοσίευμα που προσθέτει ότι υπήρξε ακόμη επικοινωνία μεταξύ του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ, ο οποίος σήμερα Παρασκευή επισκέπτεται την Αθήνα.

Πέντε μήνες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, η συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα έχει μάλλον περάσει στο περιθώριο της προεκλογικής διαμάχης.

Θα ήταν πολύ δύσκολο -αν όχι αδύνατο- η τρέχουσα γερμανική Βουλή να αποφασίσει ένα τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ενώ πρέπει να λάβει κανένας υπόψη ότι ίσως χρειαστεί αρκετό διάστημα για να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση με την εντολή των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Και βέβαια, ανάμεσα στους άλλους 16 της ευρωζώνης (πλην Ελλάδας) , υπάρχουν και άλλα κοινοβούλια που θα δυσφορούσαν με αυτήν την προοπτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...