228
H σκιά του Αλ. Τσίπρα (και των Μνημονίων;) πάνω από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέτρα υπέρ των νέων προανήγγειλε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2017, 22:07
H σκιά του Αλ. Τσίπρα (και των Μνημονίων;) πάνω από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέτρα υπέρ των νέων προανήγγειλε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2017, 22:07

Mέτρα υπέρ των νέων με επιδότηση ενοικίου, ενίσχυση των νέων ζευγαριών και ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της εκπαίδευσης προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην έναρξη του συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διεξάγεται στη σκιά των διαπραγματεύσεων και των επαπειλούμενων νέων μέτρων.

«Ιδεοληψία είναι να νομίζεις ότι μπορείς να καταστρέψεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάς το δάκτυλο να υποταχθούν» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι για πρώτη φορά, σε συνθήκες ειρήνης, οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον. «Αυτήν την πραγματικότητα προσπαθούμε να αλλάξουμε», συμπλήρωσε. «Βάζουμε μπροστά πρόγραμμα για την αξιοποίηση κτηρίων του δημοσίου για να στεγαστούν νέοι άνθρωποι», σημείωσε επίσης, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς, είπε ότι «κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει».

«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα , θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΕ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και τόνισε πως « το 2017 ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό».

Ανέφερε ακόμη πως «είμαστε εμείς που έστω και αργά υιοθετήσαμε το σύμφωνο συμβίωσης», ενώ είπε επίσης ότι «παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε την περίοδο της θητείας πιο αξιοποιήσιμη από τους στρατευμένους νέους. Να πετύχουμε την ωφέλιμη θητεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...