366
Στελέχη της μαλαισιανής αστυνομίας ενημερώνουν για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση σε συνέντευξη Τύπου | REUTERS/Athit Perawongmetha

Προσπάθησαν να κλέψουν τη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ!

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2017, 14:02
Στελέχη της μαλαισιανής αστυνομίας ενημερώνουν για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση σε συνέντευξη Τύπου
|REUTERS/Athit Perawongmetha

Προσπάθησαν να κλέψουν τη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ!

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2017, 14:02

Η υπόθεση εξιχνίασης της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ θυμίζει ολοένα και περισσότερο αστυνομική ταινία μυθοπλασίας. Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Μαλαισίας, η σορός του ετεροθαλή αδελφού του βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ναμ παραλίγο να κλαπεί ενώ βρισκόταν σε νοσοκομείο της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα το νοσοκομείο δέχθηκε επίθεση, σκοπός της οποίας ήταν η αρπαγή του πτώματος του ετεροθαλή αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν που δολοφονήθηκε πριν από δέκα ημέρες στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, λίγα λεπτά προτού επιβιβαστεί σε πτήση για το Μακάο της Κίνας.

Οι αρχές της Μαλαισίας προειδοποίησαν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να «παίξει» με το νεκροτομείο και τη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ και ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας ώστε να συνεχιστούν οι σχετικές έρευνες.

Αν και η ιατροδικαστική έρευνα έχει γίνει εδώ και μέρες, δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματά της και έτσι είναι άγνωστη ακόμα η αιτία θανάτου του βορειοκορεάτη. Αλλά είναι εμφανές ότι κάποιος επιχείρησε να διακόψει τις διαδικασίες νεκροτομής-νεκροψίας στη σορό του θύματος. Και καθώς η Σεούλ δείχνει εξ αρχής την εμπλοκή της Πιονγιάνγκ στη μυστήρια υπόθεση, ενώ η ίδια η βορειοκορεατική κυβέρνηση είχε ζητήσει να μην πραγματοποιηθεί νεκροψία στον Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο βασικός (συνήθης) ύποπτος είναι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Εν τω μεταξύ, η μαλαισιανή αστυνομία έχει εντάξει στη λίστα των υπόπτων έναν διπλωμάτη που εργάζεται στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ κι έναν υπάλληλο των βορειοκορεατικών κρατικών αερογραμμών. Επομένως συνολικά στη λίστα των καταζητούμενων βρίσκονται επτά άτομα, όλοι με καταγωγή από τη Βόρεια Κορέα.

2017-02-19T113408Z_319587311_RC1945C2AE90_RTRMADP_3_NORTHKOREA-MALAYSIA-KIM
Οι τέσσερις συλλειφθέντες από αριστερά κυκλικά: η Θι Χουόνγκ, ο Ρι Γιονγκ Τζολ, η Σίτι Αϊσίγια και ο Μοχάμεντ Φαρίντ Μπιν Τζαλαλουντίν (Royal Malaysia Police/Handout via Reuters)

Πέραν αυτών, υπό κράτηση βρίσκονται δύο γυναίκες οι οποίες κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν κατά του Κιμ Γιονγκ Ναμ με τοξικά. Πρόκειται για την βιετναμέζα Ντόαν Θι Χουόνγκ, τη γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο με την μπλούζα που γράφει «LOL» και την 25χρονη Σίτι Αϊσίγια που κατάγεται από την Ινδονησία και υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι συμμετείχε σε δολοφονία αλλά νόμιζε ότι επρόκειτο για φάρσα στην τηλεόραση. Οι μαλαισιανές αρχές έχουν επίσης συλλάβει τον βορειοκορεάτη Ρι Γιονγκ Τζολ και τον μαλαισιανό Μοχάμεντ Φαρίντ Μπιν Τζαλαλουντίν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...