354
Πλάνα που καταγράφουν το λάθος που έκανε ο Φορντ κατά την προσγείωση | YouTube

H παραλίγο τραγική προσγείωση του Χάρισον Φορντ

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2017, 11:49
Πλάνα που καταγράφουν το λάθος που έκανε ο Φορντ κατά την προσγείωση
|YouTube

H παραλίγο τραγική προσγείωση του Χάρισον Φορντ

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2017, 11:49

Τώρα υπάρχει και βίντεο που δείχνει το παραλίγο τραγικό λάθος που έκανε ο χολιγουντιανός σταρ Χάρισον Φορντ εν πτήσει, διακινδυνεύοντας τη ζωή του και τις ζωές 116 ακόμη ανθρώπων -110 επιβατών και έξι εργαζομένων- που μόλις είχαν δέσει τις ζώνες ασφαλείας και ανέμεναν να απογειωθούν με προορισμό το Ντάλας.

Το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν της Καλιφόρνια, στην κομητεία Οραντζ, έδωσε στη δημοσιότητα τα πλάνα που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας όταν το μικρό αεροσκάφος το οποίο φέρεται να χειριζόταν εκείνη την ώρα ο Φορντ, προσγειώθηκε σε λάθος διάδρομο με αποτέλεσμα να περάσει ξυστά από σταθμευμένο αεροσκάφος της American Airlines που ανέμενε έγκριση για απογείωση.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ οι ελεγκτές κυκλοφορίας έδωσαν άδεια στον πιλότο του μονοκινητήριου αεροσκάφους Aviat Husky να προσγειωθεί στον διάδρομο προσγείωσης και όχι σε εκείνον της απογείωσης, και ενώ ο ίδιος επανέλαβε ως όφειλε την εντολή, τελικά προσγειώθηκε σε λάθος διάδρομο.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην αμερικανική ιστοσελίδα ΤΜΖ είπε ότι ο 74χρονος ηθοποιός έκανε ένα προφανές λάθος και προσγειώθηκε άτσαλα. Ο ίδιος μάρτυρας έβγαλε μία φωτογραφία από την προσγείωση του ιδιωτικού αεροσκάφος που δείχνει έναν εργαζόμενο στο αεροδρόμιο να παρακολουθεί τη σκηνή σοκαρισμένος.

tmz
Σοκαρισμένος παρακολουθεί την «άτσαλη» προσγείωση του αεροσκάφους ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Καλιφόρνια (TMZ)

Τελικά δεν σημειώθηκε κανένα ατύχημα και η πτήση 737 των American Airlines απογειώθηκε κανονικά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με το λόγο που ο αμερικανός ηθοποιός έκανε το συγκεκριμένο λάθος, ενώ ο εκπρόσωπός του δεν έχει απαντήσει στις εκκλήσεις των δημοσιογράφων για σχόλια σχετικά με το συμβάν.

Πάντως οι υπηρεσίες της Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχουν αρχίσει τις έρευνες οι οποίες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μία έκδοση προειδοποίησης προς τον ερασιτέχνη πιλότο ή ακόμη και σε αναστολή της άδειάς χειρισμού αεροσκάφους. Ο Φορντ άρχισε να ασχολείται με τις πτήσεις στα 50 του, έχει το κατάλληλο δίπλωμα πιλότου και έχει στην κατοχή του πολλά αεροσκάφη καθώς φαίνεται ότι κάνει συλλογή.

Το επεισόδιο δεν ξάφνιασε κανέναν καθώς ο ίδιος έχει εμπλακεί σε διάφορα ατυχήματα. Μάλιστα το 2015 τραυματίστηκε στο χέρι και το κεφάλι όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε σε γήπεδο γκολφ στο Λος Αντζελες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...