158
Ο Ζαν Κλοντ στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες, στις 29 Μαρτίου | Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Γιούνκερ θα ενθαρρύνει πολιτείες των ΗΠΑ να… αποσχιστούν!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2017, 20:12
Ο Ζαν Κλοντ στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες, στις 29 Μαρτίου
|Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Γιούνκερ θα ενθαρρύνει πολιτείες των ΗΠΑ να… αποσχιστούν!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2017, 20:12

Ενώπιον των συμμετεχόντων στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στη Βαλέτα της Μάλτας, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μίλησε χλευαστικά για τις χώρες που χαίρονται για το Brexit, με πρώτες τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «υποσχέθηκε» από ότι θα ενθαρρύνει το Οχάιο ή το Τέξας να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ, εάν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίσει να επιδεικνύει δημοσίως την ικανοποίησή του για το Brexit.

Σε αυτήν τη χώρα «ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος διατυπώνει την ικανοποίησή του βλέποντας τη Βρετανία να εξέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση», επισήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν στη σύνοδο που ξεκίνησε την Τετάρτη στη Μάλτα, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

«Εάν συνεχίσει έτσι, θα ενθαρρύνω το Οχάιο και το Τέξας να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ», συμπλήρωσε, μιλώντας στα Γερμανικά.

«Το Brexit δεν είναι το τέλος όλων, όμως εμείς πρέπει από αυτό να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, που θα είναι ισχυρότερο και καλύτερο», πρόσθεσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αυτήν τη φορά μιλώντας στη γαλλική γλώσσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...