360
H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά, αλλά ξεκαθάρισε πως στις ερχόμενες εκλογές «ο ήλιος θα υπάρχει δίπλα στο νέο σήμα» | ΙΝΤΙΜΕnews

Γεννηματά: Δέχθηκα bullying για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 10:43
H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά, αλλά ξεκαθάρισε πως στις ερχόμενες εκλογές «ο ήλιος θα υπάρχει δίπλα στο νέο σήμα»
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γεννηματά: Δέχθηκα bullying για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 10:43

Στην κριτική που δέχθηκε για τη στάση της κατά την ψήφιση του νόμου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, απάντησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις επικρίσεις για την απουσία της από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου στη Βουλή λέγοντας: «Δεν θα κρίνω κανέναν συνυποψήφιο, με ενδιαφέρει η ενότητα του χώρου». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δέχθηκε bullying είτε μέσω απαξίωσης από πολιτικούς είτε από τα μέσα ενημέρωσης που θέλουν να την τοποθετούν πότε αριστερά, πότε δεξιά και ενδεικτικά ανέφερε συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που στηρίζουν την κυβέρνηση ή την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Μας ασκήθηκε bullying. Έχουν χάσει κάποιοι τον ύπνο τους και από αριστερά και από δεξιά. Ο Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά. Προσπαθεί να μπει στα χωράφια μας, αλλά δεν μπορεί».

Για τη στάση της ΔΗΣΥ στην ψήφιση του νομοσχέδιου αλλαγής φύλου, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι το κόμμα της κράτησε την πιο ξεκάθαρη στάση: «Είπαμε από την αρχή ναι στο νομοσχέδιο. Ψηφίσαμε ναι επί της αρχής. Έρχονται και φέρνουν την ρύθμιση για τα 15χρονα. Ψηφίσαμε παρών στο άρθρο 3 γιατί μέχρι τελευταία στιγμή παλεύαμε. Με προχειρότητα δεν ψηφίζουμε για τέτοιες ηλικίες».

«Δε φοβάμαι κανέναν, δεν δίνω μία μάχη για να τη χάσω» απάντησε η κυρία Γεννηματά σε ερώτημα τι θα κάνει αν χάσει τις εκλογές στην Κεντροαριστερά. Τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης ενιαίου φορέα, αλλά ξεκαθάρισε πως στις ερχόμενες εκλογές «ο ήλιος θα υπάρχει δίπλα στο νέο σήμα».

«Εγγυάμαι την ενότητα, το κάθε κόμμα θα αποφασίσει το μέλλον του, το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στην προσπάθεια ενοποίησης», ανέφερε μεταξύ άλλων και εκτίμησε πως «μετά την ενότητα θα ακολουθήσει το άλμα για την κεντροαριστερά».

«Οι συσχετισμοί θα αλλάξουν, σε κάθε περίπτωση η χώρα όμως, η χώρα χρειάζεται συνεργασίες και μετά τις εκλογές θα πρέπει να δούμε τα κοινά μας σημεία», επισήμανε σχετικά με τα σενάρια της επόμενης μέρας. «Η χώρα έχει ανάγκη από εθνικό σχέδιο» κατέληξε.

Kληθείσα εξάλλου να σχολιάσει τις αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών για την υπόθεση της Ηριάννας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Έχουμε δει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ακόμη και οδηγίες, ο πρωθυπουργός ο ίδιος είχε προαναγγείλει απόφαση του ΣτΕ». Πρόκειται είπε, για «τακτική της κυβέρνησης γιατί δεν έχει αποτελέσματα, στήνει ένα καθεστώς».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...