327
Ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός εμφανώς συγκινημένος στο βήμα της Βουλής | INTIMENEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ούτε ο Πικραμμένος θα καταθέσει στην προανακριτική για τη Novartis

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 17:47
Ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός εμφανώς συγκινημένος στο βήμα της Βουλής
|INTIMENEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ούτε ο Πικραμμένος θα καταθέσει στην προανακριτική για τη Novartis

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 17:47

«Ειλικρινά, θα περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου γιατί κρατήσαμε τη χώρα μας όρθια σε πολύ δύσκολες στιγμές» είχε δηλώσει συναισθηματικά φορτισμένος και με δάκρυα στα μάτια ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση της Novartis, μιλώντας για μυθιστορηματικές συκοφαντίες σε βάρος του.

Ενα μήνα μετά, γνωστοποίησε με επιστολή που έστειλε, την Πέμπτη, στον πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης, Θοδωρή Δρίτσα, ότι δεν θα παραστεί στην προανακριτική εξέταση.

Στην επιστολή του εξέφρασε την προσδοκία, η κρίση της επιτροπής να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τους νόμους.

«Σε εκτέλεση της Απόφασης της Επιτροπής καλούμαι, σύμφωνα με το άρθρο 156 του Κανονισμού της Βουλής, ιδίως ‘για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας της Επιτροπής’. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση ‘σε περίπτωση που η Επιτροπή θεωρήσει εαυτή ως αρμόδια, μπορεί να καλέσει εκ νέου τα δέκα (10) αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα’. Σας δηλώνω, ότι δεν θα παραστώ για ‘έκφραση γνώμης’ για τα ως άνω διαδικαστικά θέματα και προσδοκώ, ότι η κρίση της Επιτροπής επ’ αυτών θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ, και τους Νόμους. Επιφυλάσσομαι για το δικαίωμά μου να παραστώ σε συνεδρίαση της Επιτροπής επί της ουσίας της υπόθεσης», ανέφερε ο κ. Πικραμμένος στην επιστολή του.

Και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αρνήθηκε, μετά τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, να προσέλθει στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή έχει απωλέσει την απαιτούμενη νομιμοποίηση.

Στην επιστολή του, την Τετάρτη, στον πρόεδρο της Προανακριτικής, ο επίτροπος Μετανάστευσης, επισήμανε ότι μετά την αποχώρηση από τις εργασίες της Επιτροπής του συνόλου των Βουλευτών όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι παραμένοντες στην Επιτροπή Βουλευτές, ταυτίζονται απολύτως με εκείνους οι οποίοι υπέγραψαν την πρόταση κατηγορίας και κατά συνέπεια η Επιτροπή έχει απωλέσει με αυτή την σύνθεση, την νομιμοποίηση η οποία παρασχέθηκε σ’ αυτήν με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για το διορισμό της, εις την οποία προβλέπεται η εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...