384
Ο Μαρκ Μίτσαν ήθελε να μετατρέψει το σκυλί του σε ναζιστή για πλάκα. Οι Αρχές στην Σκωτία όμως δεν το θεώρησαν πλάκα | YouTube

Καταδικάστηκε επειδή έμαθε στο σκυλί του να χαιρετά… ναζιστικά

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 13:54
Ο Μαρκ Μίτσαν ήθελε να μετατρέψει το σκυλί του σε ναζιστή για πλάκα. Οι Αρχές στην Σκωτία όμως δεν το θεώρησαν πλάκα
|YouTube

Καταδικάστηκε επειδή έμαθε στο σκυλί του να χαιρετά… ναζιστικά

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 13:54

Ηταν, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί, η αρχή μιας τραβηγμένης και για πολλούς κακόγουστης πλάκας. Ο Σκωτσέζος Μαρκ Μίτσαν, γνωστή περσόνα στο YouTube, έστρεψε την κάμερα στο πρόσωπό του και περιέγραψε την πρόθεσή του. «Η κοπέλα μου συνεχώς καυχιέται για το πόσο γλυκό είναι το σκυλί της. Ετσι, σκέφτηκα να το μετατρέψω στο λιγότερο γλυκό πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό: σε ναζιστή».

Ο Μίτσαν λοιπόν έμαθε το χαριτωμένο τετράποδο να υψώνει το δεξί του πόδι κάθε φορά που ακούει ένα ναζιστικό σύνθημα όπως το «Sieg Heil» (Ζήτω η Νίκη). Το βίντεο που αναρτήθηκε τον Απρίλιο του 2016 με την προσπάθειά του να μάθει στον «Βούδα» τον χαιρετισμό στάθηκε αρκετό για να εξοργίσει την ισραηλιτική κοινότητα της Βρετανίας, ενώ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο Διαδίκτυο.

Αρκετοί φυσικά έσπευσαν να υπερασπιστούν τον νεαρό Σκωτσέζο που έλεγε ξανά και ξανά ότι όλα ήταν μία ακραία πλάκα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του εβραίου κωμικού Ντέιβιντ Μπαντιέλ και υποστήριξε τον Μίτσαν αλλά και του βρετανού κωμικού Ρίκι Τζερβές που έγραψε ότι «αν δεν πιστεύεις στο δικαίωμα κάποιου να λέει πράγματα που ενδέχεται να βρίσκεις υπερβολικά προσβλητικά, τότε δεν πιστεύεις στην ελευθερία του λόγου».

Για να αποδείξει την αθωότητά του, ο Μαρκ έφτασε στο σημείο να δείξει σε όλους ένα τατουάζ – σφυροδρέπανο που έχει κάνει στο στήθος του θέλοντας να επισημάνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό και τις ιδέες του Χίτλερ. Ο ίδιος μάλιστα ανέβασε και ένα ακόμη βίντεο στο οποίο έδινε τις απαραίτητες εξηγήσεις υποστηρίζοντας ότι σιχαίνεται τον ρατσισμό κάθε είδους. Μάταια…

Κάποιοι υποστήριξαν πως ο Μαρκ κάνει προπαγάνδα υπέρ του ναζισμού ενώ επεσήμαναν ότι το βίντεο είναι επιθετικό και προσβάλει του Εβραίους. Κάπως έτσι, η υπόθεση έφθασε μέχρι τα δικαστήρια. Εκεί, ο 30χρονος Μαρκ ισχυρίστηκε ξανά πως δημιούργησε το βίντεο για να εκνευρίσει την κοπέλα του ενώ στους δημοσιογράφους είπε ότι κατανοεί ότι κάποιοι ενδέχεται να ενοχλήθηκαν όμως υποστήριξε ότι «το να θίγεις τα αισθήματα κάποιου δεν αποτελεί έγκλημα».

Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή το βίντεο θεωρήθηκε αντισημιτικό, ρατσιστικό και παράλληλα αναρτήθηκε στα social media.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...