806
Η Σάλμα Χάγιεκ σε εμφάνισή της στις Κάννες. Αυτή τη φορά μίλησε στην Οπρα Γουίνφρεϊ για τις εμπειρίες της με τον Γουάινσταϊν | EPA/SEBASTIEN NOGIER

Σάλμα Χάγιεκ: «Ο Γουάινσταϊν με απείλησε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα αν δεν του καθόμουν»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 12:22
Η Σάλμα Χάγιεκ σε εμφάνισή της στις Κάννες. Αυτή τη φορά μίλησε στην Οπρα Γουίνφρεϊ για τις εμπειρίες της με τον Γουάινσταϊν
|EPA/SEBASTIEN NOGIER

Σάλμα Χάγιεκ: «Ο Γουάινσταϊν με απείλησε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα αν δεν του καθόμουν»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 12:22

H Σάλμα Χάγιεκ μετανιώνει. Οχι για όσα είπε για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, αλλά γιατί δεν τα είπε νωρίτερα. Η διάσημη μεξικανή ηθοποιός είχε περιγράψει στους New York Times τον περασμένο Δεκέμβριο τι είχε υποστεί στα χέρια του διαβόητου πλέον παραγωγού όταν είχε κληθεί να παίξει τον ρόλο της Φρίντα Κάλο στο πολυβραβευμένο φιλμ «Frida».

Ο τίτλος εκείνου του άρθρου-εξομολόγηση είχε κάνει αίσθηση: «Harvey Weinstein Is My Monster Too» – «Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είναι και το δικό μου τέρας», μια αναφορά στο κίνημα #ΜeToo.

Η Χάγιεκ εξέθετε κάθε πτυχή της συμπεριφοράς του Γουάινσταϊν, που από τον Οκτώβριο έχει παρουσιαστεί από τα ΜΜΕ ως ένα τέρας της σεξουαλικής παρενόχλησης του Χόλιγουντ, μολονότι αποδεικνύεται πως τα όσα έκανε αποτελούσαν ένα κοινό μυστικό στη βιομηχανία του θεάματος. Είχε γράψει η Χάγιεκ τον περασμένο Δεκέμβριο: «Ημουν τόσο ενθουσιασμένη που θα δούλευα μαζί του και με την εταιρεία του. Στην αφέλειά μου, νόμιζα ότι το όνειρό μου είχε γίνει πραγματικότητα. Είχε αξιολογήσει τα προηγούμενα 14 χρόνια της ζωής μου. Είχε δεχτεί να δοκιμάσει μαζί μου – που ήμουν ένα τίποτα. Είχε πει ναι. Πόσο λίγο ήξερα ότι θα έπρεπε εγώ να πω όχι. Οχι στο να του ανοίγω την πόρτα οποιαδήποτε ώρα της νύχτας, από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, από μέρος γυρίσματος σε μέρος γυρίσματος, όπου θα εμφανιζόταν χωρίς να τον περιμένεις – ακόμη και σε γυρίσματα που εκείνος δεν είχε σχέση. Οχι στο να κάνω ντους μαζί του. Οχι στο να τον αφήσω να με βλέπει ενώ κάνω εγώ ντους. Οχι στο να τον αφήσω να μου κάνει μασάζ. Οχι στο να αφήσω έναν φίλο του να μου κάνει μασάζ. Οχι στο να τον αφήσω να μου κάνει στοματικό σεξ. Οχι στο να είμαι γυμνή με μια άλλη γυναίκα. “Θα σε σκοτώσω, μην νομίζεις ότι δεν μπορώ” μου είπε. Εφερα δύο Οσκαρ στην εταιρεία. Και δεν μου ξαναπρότεινε ρόλο ποτέ ξανά»…

frida-2002
H Σάλμα Χάγιεκ με την Ασλεϊ Τζαντ σε μια σκηνή της «Frida» που είχε απαιτήσει ο Γουάινσταϊν

Η 51χρονη μεξικανή ηθοποιός επανήλθε μιλώντας στο «SuperSoul Conversations» της Οπρα Γουίνφρεϊ. Και εκεί δήλωσε ότι μετανιώνει. Αποκάλυψε πως οι New York Times είχαν επικοινωνήσει μαζί της από τον Οκτώβριο αλλά εκείνη «δείλιασε» τότε να μιλήσει.

«Οι NY Times με προσέγγισαν για να αποκαλύψω τις εμπειρίες μου σε εκείνο το πρώτο άρθρο» που έφερε στη δημοσιότητα το σκάνδαλο. «Eβαλα τα κλάματα αλλά τελικά δεν πήγα. Ντρεπόμουν και ένιωθα δειλή. Υποστήριζα τις κακοποιημένες γυναίκες για πάνω από δύο δεκαετίες και ξαφνικά έγινα μία δειλή».

Οταν δημοσιοποιήθηκαν οι υπόλοιπες ιστορίες, η Χάγιεκ ένιωσε πως ο δικός της πόνος ήταν συγκριτικά πολύ «μικρότερος» από το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούσαν όσες γυναίκες μίλησαν.

«Ο Γουάινσταϊν απειλήσει ακόμα και να με σκοτώσει αν δεν ανταποκρινόμουν σεξουαλικά. Μου είχε πει ότι θα μου σπάσει τα γόνατα αν δεν του “καθόμουν”» είπε στην Γουίνφρεϊ.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 07: Salma Hayek Pinault and Oprah speak onstage during "Oprah's Super Soul Conversations" at The Apollo Theater on February 7, 2018 in New York City. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images)
Στη συνέντευξή της στην Οπρα Γουίνφρεϊ

Ο παραγωγός, που έχει κατηγορηθεί από δεκάδες ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση και ακόμα και απόπειρα βιασμού, έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες που του προσάπτει η Χάγιεκ, αν και παραδέχεται ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της «Frida», είχε «ελαφρώς άξεστη συμπεριφορά». Ο Γουάινσταϊν είχε πει ότι ο ίδιος έπρεπε να παλέψει για να πάρει τον ρόλο η Χάγιεκ και όχι η Τζένιφερ Λόπεζ και πως, οποιαδήποτε ένταση με την ηθοποιό στο πλατό, βοηθούσε το φιλμ να βγει καλύτερο.

Το τι έχει πει και ξαναπεί η Χάγιεκ πάντως, είναι το λιγότερο που πρέπει να προβληματίζει τον Γουάινσταϊν καθώς έγινε γνωστό ότι τρεις μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις επιδόθηκαν προ ημερών από την αστυνομία του Λος Αντζελες στην εισαγγελία και εξετάζονται – ένα βήμα προς την ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών εναντίον του.

Το Λος Αντζελες είναι η μία από τις τρεις πόλεις –οι άλλες δύο είναι η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο– όπου αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες όσον αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του συνιδρυτή του στούντιο Miramax. Ο Γουάινσταϊν ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο Χόλιγουντ έως ότου περίπου 100 γυναίκες, από διάσημες ως νέες ηθοποιοί και όχι μόνο, τον κατηγόρησαν για απρεπή συμπεριφορά, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, επιθέσεις και βιασμούς.

«Τρεις υποθέσεις που αφορούν τον κ. Γουάινστιν στάλθηκαν στο γραφείο μας την 1η Φεβρουαρίου από την αστυνομική διεύθυνση του Λος Άντζελες και εξετάζονται», επιβεβαίωσε ο Γκρεγκ Ρίσλινγκ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Λος Αντζελες.

Ο Γουάινσταϊν αρνείται και επιμένει ότι όλες σεξουαλικές συνευρέσεις ήταν συναινετικές. Αλλά αυτό δεν είναι το κόλπο; Ο Γουάινσταϊν χρησιμοποιούσε την ισχύ του, την υπόσχεση ενός ρόλου ή μιας καριέρας για να επιβάλλει στις ηθοποιούς να πέφτουν στο κρεβάτι μαζί τους. Οταν αρνούνταν απλώς δεν ξαναέπαιρναν ρόλο. Ή τους έλεγε ότι θα τους σπάσει τα γόνατα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...