446
Δεκέμβριος 2012. Ο Κώστας Λουράντος με τον Αλέξη Τσίπρα και απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τώρα; | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Κώστας Λουράντος: Από «darling» του Τσίπρα «εξαπατημένος»

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2017, 18:17
Δεκέμβριος 2012. Ο Κώστας Λουράντος με τον Αλέξη Τσίπρα και απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τώρα;
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Κώστας Λουράντος: Από «darling» του Τσίπρα «εξαπατημένος»

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2017, 18:17

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος απειλούσε ότι θα μετατρέψει τα φαρμακεία σε εκλογικά κέντρα κατά της κυβέρνησης Σαμαρά (και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ). Ηταν, βλέπετε, οι πρωτοβουλίες του τότε υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη για απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού που είχαν κάνει τον κ. Λουράντο έναν darling του προελαύνοντος προς την εξουσία ΣΥΡΙΖΑ.

Τα χρόνια όμως πέρασαν. Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο, και οι εφήμερες στην κόλαση των μνημονίων. Η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύμφωνα με την οποία ουσιαστικά οποιοσδήποτε μπορεί να πουλά φάρμακα, έβγαλε από τα ρούχα του τον κ. Λουράντο, ο οποίος έφθασε στο σημείο να μιλήσει για εξαπάτησή του από τον Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΦΣΑ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι εξαπατά επί χρόνια τους φαρμακοποιούς με υποσχέσεις που αθετεί.

Ο κ. Λουράντος κατήγγειλε ότι ο κ. Τσίπρας του είχε υποσχεθεί ότι δεν θα απελευθερωθεί ο κλάδος των φαρμακείων κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά και ότι δεν επρόκειτο να επιτρέψει την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σούπερ-μάρκετ. «Ούτε 1 στο εκατομμύριο να πάει το φαρμακείο σε ιδιώτες είχε πει ο Τσίπρας» είπε ο κ. Λουράντος στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Διαφωνούμε ρητώς και κατηγορηματικώς» με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, προσέθεσε, χαρακτηρίζοντας «κατασκεύασμα» την επίμαχη τροπολογία.

Τόνισε πως η νέα τροπολογία που απελευθερώνει την αδειοδότηση φαρμακείων δεν είναι τίποτε άλλο παρά επανάληψη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που είχε προσπαθήσει να περάσει προ διετίας η κυβέρνηση, αλλά είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Λουράντος υποστήριξε ότι το καθεστώς αδειοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση δεν εφαρμόζεται σε καμία μεγάλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, αλλά μόνο σε κάποιες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και σε περιοχές του ευρωπαϊκού βορρά, όπου όμως δεν υπάρχουν αρκετοί φαρμακοποιοί.

Αυτή η τροπολογία από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε τον κ. Γεωργιάδη, αντιπρόεδρο της ΝΔ σήμερα, να νιώθει δικαιωμένος. Παρ’ ολ’ αυτά ο κ. Λουράντος έσπευσε να προκαταβάλει την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, να του επιτεθεί εκ νέου και να υποστηρίξει ότι δεν είχε πει ακριβώς ότι τα φαρμακεία θα γίνουν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας γυρολόγος της πολιτικής που πηγαίνει από κόμμα σε κόμμα. Ποτέ δεν είπα ότι τα φαρμακεία θα γίνουν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ. Είπα και είναι έτσι στην πραγματικότητα ότι τα φαρμακεία αποτελούν εκλογικό κέντρο, διαμορφώνουν απόψεις και κάλλιστα μπορούν να δημιουργηθούν σε εκλογικά κέντρα κατά οποιασδήποτε κυβέρνησης. Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να συνδυάσει αυτό που γίνεται σήμερα στη Βουλή με το δικό μου όνομα. Μάλιστα μπορώ να πω ότι πολεμήσαμε αυτό το κατασκεύασμα, καταφύγαμε στο ΣτΕ όπου κατέπεσε και επανέρχεται αντιγράφοντας τον κ.Γεωργιάδη και τα έργα του. Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Λουράντος.

Το σχόλιο του κ. Γεωργιάδη σχεδόν ειρωνικό.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...