264
Ο Γιώργος Τσίπρας είναι πλέον προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού | Nick Paleologos / SOOC

Τι γράφει το ΦΕΚ για τον… δεύτερο Τσίπρα στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 11:09
Ο Γιώργος Τσίπρας είναι πλέον προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού
|Nick Paleologos / SOOC

Τι γράφει το ΦΕΚ για τον… δεύτερο Τσίπρα στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 11:09

Η επάρατη, για το ιδεολογικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, οικογενειοκρατία επισημοποιήθηκε και με ΦΕΚ στο Μαξίμου. Ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του Πρωθυπουργού, εντάχθηκε και επισήμως την Τρίτη στο δυναμικό του Μεγάρου Μαξίμου, ως προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Ασφαλώς αυτή ήταν απλώς η επισημοποίηση της εισόδου του εξάδελφου Τσίπρα στο υπηρεσιακό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Εδώ και καιρό όμως είχε εγκαταλείψει την άλλη του θέση, στο υπουργείο Εξωτερικών και συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στα ταξίδια του στο εξωτερικό – τελευταία του παρουσία στο πλευρό του Πρωθυπουργού ήταν στο πολυσυζητημένο ταξίδι του στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα (ο Γ. Τσίπρας καθόταν δίπλα στον εξάδελφό του στο πρόγευμα εργασίας με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων).

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÅÌÌÁÍÏÕÅË ÌÁÊÑÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÇÓ ÃÁËËÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÓÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÔÙÍ ÇËÕÓÉÙÍ
Αλέξης Τσίπρας του Παύλου και Γιώργος Τσίπρας του Ηρακλή στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ (και των ΑΝΕΛ) στην εξουσία, ο Γ. Τσίπρας είχε διοριστεί γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο είναι γνωστό πως οι σχέσεις του με τον άμεσο πολιτικό του προϊστάμενο, Νίκο Κοτζιά, δεν ήταν καλές, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Ετσι, στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, με τη σχετική απόφαση του Αλ. Τσίπρα (διαβάστε εδώ: Το ΦΕΚ διορισμού του Γιώργου Τσίπρα) γνωστοποιήθηκαν: α) η αποδοχή της παραίτησης του Γ. Τσίπρα από το υπουργείο Εξωτερικών, β) η μετατροπή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σε Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού και γ) ο διορισμός του εξάδελφου στη θέση του προϊσταμένου του Οικονομικού Γραφείου της εν λόγω Γενικής Γραμματείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...