462
Η Μαρία Σπυράκη στην Ευρωβουλή, έδρα την οποία θα διατηρήσει. | INTIMENEWS

Τι σημαίνει ο «ανασχηματισμός» στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 12:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/10/2017, 14:10
Η Μαρία Σπυράκη στην Ευρωβουλή, έδρα την οποία θα διατηρήσει.
|INTIMENEWS

Τι σημαίνει ο «ανασχηματισμός» στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 12:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/10/2017, 14:10

Σε πλήρη αναδόμηση του επικοινωνιακού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο μιας γενικότερης μεταστροφής της πολιτικής στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία φάνηκε ήδη από την Κυριακή και τα όσα ειπώθηκαν στο 1ο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια.

Η κάποτε αναγκαία αλλά πλέον μάλλον στείρα αντιπαράθεση με τον ευρισκόμενο ήδη σε πολιτική αποδρομή ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τη θέση της στη διαμόρφωση ενός κυβερνητικού προγράμματος, μιας συνολικής πρότασης για την επόμενη ημέρα στη χώρα – και αυτό κρίθηκε ότι η προηγούμενη ομάδα δεν μπορούσε να το υπηρετήσει επαρκώς.

Ετσι, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου του κόμματος στη θέση του βουλευτή της Β’ Αθήνας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος πάντως αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει τομεάρχης Αμυνας στη θέση του αντιπροέδρου Αδωνι Γεωργιάδη.

Παράλληλα ο Κωνσταντίνος Ζούλας, πολιτικός συντάκτης στην «Καθημερινή», αναλαμβάνει τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου στη θέση του Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ αναλαμβάνει σύμβουλος επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη.

Αναμένεται πάντως ο κ. Λαζαρίδης να πολιτευτεί στην Καβάλα. Και έσπευσε να συγχαρεί τους διαδόχους του στο επικοινωνιακό επιτελείο με ένα tweet:

Μέσω social media ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του και ο κ. Κικίλιας.

Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένος επιλογές δίνουν αμέσως το στίγμα που θέλει να περάσει ο κ. Μητσοτάκης: οι «ευρωπαϊστές» αναλαμβάνουν την εικόνα του κόμματος παράλληλα με μια επιχειρούμενη στροφή προς τον μεσαίο χώρο, με στόχο το λεγόμενο «μέτωπο της λογικής».

Την ίδια ώρα είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη η επιλογή του προέδρου της ΝΔ να μην «παίξει» στο γήπεδο της σύγκρουσης που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας όταν διόρισε την περασμένη εβδομάδα τον Θανάση Καρτερό ως προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Σε αντίθεση με τον πρώην αρθρογράφο της «Αυγής», η κυρία Σπυράκη, με χρόνια εμπειρίας στα ΜΜΕ, θεωρείται πρόσωπο χαμηλών τόνων και άνθρωπος που δίνει έμφαση στα πολιτικά επιχειρήματα, στα δεδομένα και όχι στη συνθηματολογία. Το ίδιο και ο κ. Ζούλας.

Η ομάδα επικοινωνίας της ΝΔ μεγαλώνει και θα έχει διακριτούς ρόλους. Η κυρία Σπυράκη θα πλαισιωθεί από τέσσερις αναπληρωτές: Σοφία Ζαχαράκη, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Νίκος Ρωμανός και Σπύρος Σταυρίδης (οι δύο πρώτοι είχαν επίσημο ρόλο και στο παρελθόν, οι δύο τελευταίοι αναβαθμίζονται).

Ο κ. Ζούλας αναλαμβάνει το νευραλγικό πόστο της διεύθυνσης του γραφείου Τύπου της ΝΔ, ενώ αναπληρωτής διευθύντρια παραμένει η Κύρα Κάπη, δημοσιογράφος η οποία είχε αυτή τη θέση από τον Ιανουάριο του 2016, όταν και ο κ. Μητσοτάκης είχε εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος. Αναπληρωτής διευθυντής Γραφείου Τύπου για θέματα Περιφερειακού Τύπου αναλαμβάνει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Συνολικά το νέο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ θα αριθμεί οκτώ άτομα. Τα νέα τους καθήκοντα θα τα αναλάβουν την προσεχή Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. Οπως έγινε γνωστό, η κυρία Σπυράκη θα διατηρήσει την έδρα της στην Ευρωβουλή.

O κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε τη νέα ομάδα με ένα μήνυμα στα social media.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...