353
Ο «παλιός» Θοδωρής Μιχόπουλος και ο «νέος» Θανάσης Καρτερός | SOOC/CreativeProtagon

Αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου: Ο Μιχόπουλος φεύγει, ο Καρτερός έρχεται

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2017, 21:43
Ο «παλιός» Θοδωρής Μιχόπουλος και ο «νέος» Θανάσης Καρτερός
|SOOC/CreativeProtagon

Αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου: Ο Μιχόπουλος φεύγει, ο Καρτερός έρχεται

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2017, 21:43

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού έχει μυστήρια καθήκοντα στην εποχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Aς πούμε πρέπει να δημοσιεύει φωτογραφίες της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα Μπέτυς Μπαζιάνα από το ταξίδι της στο Πεκίνο. Ή να γράφει σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ΠΑΟΚ ή να επικρίνει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Ή να έρχεται σε μια κάποια συνεννόηση με τους λειτουργούς της κρατικής ενημέρωσης (βλέπε ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Αυτά τα καθήκοντα -μεταξύ πολλών άλλων είναι η αλήθεια- τα ασκούσε επιμελώς έως τώρα ο Θοδωρής Μιχόπουλος, προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Αλλά στο Μαξίμου υπήρξε αλλαγή σκυτάλης. Ο κ. Μιχόπουλος αποχωρεί και αναλαμβάνει στη θέση του ο βετεράνος αρθρογράφος της «Αυγής», Θανάσης Καρτερός.

«Από σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2017, νέος Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός» ανέφερε η ανακοίνωση του ΓτΠ το βράδυ της Δευτέρας.

Αν έχει κάποια σημασία, που ίσως να έχει, ο κ. Μιχόπουλος θεωρείτο από πολλούς ως φίλα προσκείμενος στην τάση των 53+ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και γενικά ως ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ηταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα από τις πρώτες εβδομάδες της λεγόμενης περήφανης διαπραγμάτευσης, είναι συνομιλητής του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά εδώ και καιρό είχε εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει.

Ο κ. Καρτερός  από την άλλη υπήρξε το βαρύ πυροβολικό της παραπαίουσας τελευταία «Αυγής», με την αρθρογραφία του κυρίως κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενδεικτικές φράσεις από κάποια από τα τελευταία άρθρα του νέου προϊστάμενου του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας:

«Πώς κάνουν έτσι αυτοί οι δεξιοί του Κυριάκου, βρε παιδιά; Αν από αυτοϊκανοποίηση σε αυτοϊκανοποίηση ξεμείνουν από δυνάμεις, πώς θα έχουμε οι Έλληνες τον Κυριάκο που μας αξίζει;» (20 Σεπτεμβρίου 2017).

«Τι διάολο λαός είναι, λοιπόν, αυτός ο λαός, που στέλνει στη Βουλή ονόματα, γόνους γονέων γόνιμων, μόνο και μόνο επειδή έχουν μπαμπά, ή μπάρμπα, από σαλόνι;» (9 Σεπτεμβρίου 2017, με τίτλο «Ξέρετε πόσα παιδιά έχει ο Κυριάκος;»)

«Αφού μας βούλιαξαν στα Μνημόνια, τα βλέπουν να οδεύουν στο τέλος τους. Τι να κάνουν; Έβαλαν μπροστά τη φάμπρικα του καρα-Κυριάκου: Βρίσε, βρίσε, κάτι θα μείνει» (29 Αυγούστου 2017).

Και πάει λέγοντας.

Ας ελπίσουμε ότι το ύφος των ανακοινώσεων του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού δεν θα είναι ανάλογης ποιότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...