414
|

Ραγκούσης: «Με κυβέρνηση ΝΔ ψηφίζω Πρόεδρο μόνο Σημίτη ή Γιώργο»

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2017, 08:48

Ραγκούσης: «Με κυβέρνηση ΝΔ ψηφίζω Πρόεδρο μόνο Σημίτη ή Γιώργο»

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2017, 08:48

Ο Γιάννης Ραγκούσης συνεχίζει την επικοινωνιακή αντεπίθεση με ορίζοντα τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς. Μετά τις βολές κατά του σημερινού ΠΑΣΟΚ (αλλά και εκείνου του Βαγγέλη Βενιζέλου το 2012) με φόντο την ανοχή -αν όχι τη σύμπραξη- με τον «γαλάζιο» συνδικαλιστή των ταξί Θύμιο Λυμπερόπουλο, ο πρώην υπουργός προχωρά με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» σε μια ακόμα ρήξη με τη στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Ραγκούσης επιμένει να αναδεικνύει ως μείζον θέμα των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς τη ρητή δήλωση των υποψηφίων σχετικά με μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία – ο ίδιος δηλώνει ξεκάθαρα κατά.

«”Πράσινος σανός” τα περί αυτόνομης παράταξης όταν δεν συνοδεύονται από καθαρή απάντηση στο ζήτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη ΝΔ» δηλώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που έδωσε στα «ΝΕΑ» και στη Μυρτώ Λαλιούτη, παίροντας ξεκάθαρη θέση εναντίον μιας ενδεχόμενης συγκυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παραπέμποντας μέχρι τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020.

«Καθαρές κουβέντες και γι’ αυτό. Θα εκλεγεί εύκολα Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόνον εάν ο κ. Μητσοτάκης δεχτεί είτε την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου είτε την υποψηφιότητα του Κώστα Σημίτη», τονίζει ο κ. Ραγκούσης, ανοίγοντας τρόπον τινά ήδη την κουβέντα για τον διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου και φυσικά περιγράφοντας τον εαυτό του ως έναν «εκφραστή», των δύο πρώην Πρωθυπουργών.

Σε όλο το μήκος της συνέντευξής του ο κ. Ραγκούσης παίρνει σαφείς αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και -χωρίς να τους κατονομάζει- τους από εκεί προερχόμενους υποψηφίους για την Κεντροαριστερά.

«Είμαι αυτοδημιούργητο μέλος του ΠΑΣΟΚ, όπως χιλιάδες, και από το 1983 υπηρέτησα με αυταπάρνηση τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν. Εμεινα σταθερός στις αξίες μου, γι’ αυτό και αντέδρασα στη λίστα Λαγκάρντ. Δεν σιώπησα και δεν το μετανιώνω. Παραιτήθηκα, πηγαίνοντας σπίτι μου βαθιά πληγωμένος. Δεν αντάλλαξα τις αρχές μου με κυβερνητικές θέσεις στην κυβέρνηση Σαμαρά – Μπαλτάκου ή με μια βουλευτική έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ», λέει σε ένα σημείο της συνέντευξης. Είναι γνωστό ποια είχε κυβερνητική θέση στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ο ίδιος εξάλλου επικρίνει και τη στάση που κρατά η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Φώφη Γεννηματά στα νομοσχέδια που δεν ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ. «Πιστεύω ότι πια έχουμε αλλάξει εποχή. Οταν κάποιος συμφωνεί με κάτι, πρέπει να το υπερψηφίζει. Αυτό που έχει σημασία, τελικά, είναι να λύνονται τα προβλήματα των πολιτών. Η προοδευτική παράταξη δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο τρολαρίσματος από τον Πάνο Καμμένο. Δεν μπορείς να αφήνεις τα ανθρώπινα δικαιώματα στα χέρια του κάθε ακροδεξιού, ο οποίος τελικά λέει πως θα τα ψηφίσει ενώ δεν τα πιστεύει», λέει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...