762
H... σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας σε στιγμή... σοβαρότητος και προσήλωσης κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής την Τετάρτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Oταν ο Κουρουμπλής «εμπιστεύεται» -και διορίζει- το σόι του

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 13:44
H... σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας σε στιγμή... σοβαρότητος και προσήλωσης κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής την Τετάρτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Oταν ο Κουρουμπλής «εμπιστεύεται» -και διορίζει- το σόι του

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 13:44

H επιβεβαίωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι η ξανθιά κυρία που γελούσε ειρωνικά και έκανε γκριμάτσες κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής την Τετάρτη, ήταν όντως συγγενής του, έφερε στο προσκήνιο το συνήθειο του υπουργού να «εμπιστεύεται» -και φυσικά να διορίζει υπό τον μανδύα της «εμπιστοσύνης»- το… σόι του!

Ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως, ως αντιπολίτευση, καταδίκαζε μετά βδελυγμίας την οικογενειοκρατία και τους διορισμούς συγγενικών προσώπων υπουργών και βουλευτών στο Δημόσιο, ωστόσο άλλα γίνονται όταν η πρώτη φορά Αριστερά κατέκτησε την εξουσία. Ο κ. Κουρουμπλής, εμφανίζεται ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν στο ίδιο μονοπάτι που, κατά την αγαπημένη φρασεολογία του Αλ. Τσίπρα, «οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία».

Ο κ. Κουρουμπλής εμφανίζεται να έχει διορίσει τη γυναίκα του και τέσσερα ανίψια του από τις πρώτες μέρες του κιόλας στο υπουργείο Ναυτιλίας. Επειτα έσπευσε να πάρει -με απόσπαση από το υπουργείο Πολιτισμού- την αγαπημένη του ανιψιά, κόρη του αδελφού του Ανδρέα.

Στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ την Πέμπτη, ο υπουργός παραδέχθηκε -έστω και κάπως διστακτικά- ότι η συνεργάτης του που γελούσε και έκανε γκριμάτσες για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι συγγενής του. Ενημέρωσε μάλιστα την κοινή γνώμη ότι η εν λόγω κυρία ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού και αποσπάστηκε στο γραφείο του. «Δεν δικαιούμαι να έχω έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου;», διερωτήθηκε, προβάλλοντας ως κορυφαίο κριτήριο για την επιλογή της κυρίας σε θέση συμβούλου το γεγονός ότι απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του υπουργού.

Η Ελένη Κουρουμπλή είναι κόρη του Ανδρέα Κουρουμπλή και αγαπημένη ανιψιά του υπουργού και θεωρείται -όπως μας είπε σχεδόν απολογούμενος την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ-  «άνθρωπος εμπιστοσύνης». Αν και διοικητικά ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασμένη στο βουλευτικό γραφείο του θείου της.

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» την περασμένο Ιανουάριο, η Ελένη Κουρουμπλή αποσπάστηκε στο γραφείο του νέου -τότε, λόγω ανασχηματισμού- υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις 5 Νοεμβρίου του 2016, σε προσωρινή αμειβόμενη θέση, με την υπογραφή για τη μετακίνηση να την βάζει ο ίδιος  ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας όμως έχει στο παλμαρέ του και άλλες ανάλογες «επιτυχίες»

Στις 6 Μαρτίου 2015 η ανιψιά του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή από το σόι της συζύγου του Ελένης Κωτσοπούλου, Πετρόλα-Λουμινίτσα Κωτσοπούλου, προσλαμβάνεται σε θέση ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του γενικού γραμματέα Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 μηνών.

Στις 19 Νοεμβρίου δημοσιεύεται ΦΕΚ για την αύξηση των θέσεων ειδικών συμβούλων – μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών (με την επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού να ανέρχεται σε 265.000 ευρώ ετησίως). Νέος υπουργός Εσωτερικών εν τω μεταξύ έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.  Την ίδια ημέρα η ανιψιά διορίζεται στο πολιτικό του γραφείο σε θέση μετακλητής διοικητικής υπαλλήλου

Λίγους μόλις μήνες μετά, στις 10 Μαρτίου του 2016 η ανιψιά από μετακλητή υπάλληλος μετατρέπεται σε ειδική σύμβουλος του υπουργού θείου της με άλλο μισθολογικό κλιμάκιο. Ο μισθός της από το 1.092 ευρώ σχεδόν διπλασιάζεται και φθάνει στα 1.800 ευρώ.

Αλλη μία «μεταγραφή» του κ. Κουρουμπλή ήταν η 20χρονη τότε, απόφοιτος λυκείου, Παναγιώτα Φασούλα που διορίστηκε στις 20 Ιουλίου 2015, μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας (τότε) Ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, η σύμβασή της λύθηκε, ωστόσο με την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών από τον κ. Κουρουμπλή,  η 20χρόνη ακολούθησε τον θείο της στο νέο του υπουργείο και στις 23 Σεπτεμβρίου διορίστηκε μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών.

Ενα ανίψι ακόμα που «βρήκε τη θέση του» χάρη στον μεγαλόκαρδο θείο ήταν ο Λευτέρης Κουρουμπλής ο οποίος τον «καυτό» τότε ελέω capital controls, Ιούνιο του 2015, διορίστηκε επικουρικός γιατρός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝΑ «Ελπίς» σε σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Το «κλείδί» ήταν η φωτογραφική προκήρυξη της θέσης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα πάρει τη θέση ο ανιψιός.

Ανάλογη «τύχη» είχε και ο (επίσης ανιψιός) Δημήτρης Κουρουμπλής, ο οποίος από υάλληλος στα ΕΛΤΑ, βρέθηκε σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, αποσπασμένος σε πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου.

Στο πλευρό τέλος, του Παναγιώτη Κουρουμπλή βρίσκεται πάντα η σύζυγός του Ελένη Κωτσοπούλου, η οποία αν και μόνιμη υπάλληλος στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», αποσπάστηκε στις 15 Ιουνίου 2015 στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη σε θέση διοικητικής υπαλλήλου (επί υπουργίας Κουρουμπλή), ενώ όταν ο σύζυγός της ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών αποσπάστηκε εκ νέου στο γραφείο του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο νέο υπουργείο.

Σε απάντησή του τότε ο κ. Κουρουμπλής είχε πει ότι το δημοσίευμα αναφερόταν σε αποσπάσεις μόνιμων υπαλλήλων στο γραφείο του και όχι σε νέους διορισμούς, ενώ διευκρίνιζε ότι στο γραφείο υπηρετούσαν τελικά μόνο δυο από τους εν λόγω υπαλλήλους (σ.σ. ανιψιούς).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...