330
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιστράτευσε και πάλι το γνωστό αφήγημα περί μιας υπόθεσης που πρέπει να διαλευκανθεί | Menelaos Myrillas / SOOC

Τζανακόπουλος για Καμμένο: «Απαγορεύεται από κάποιον νόμο να μιλήσω με υπόδικο;»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 14:13
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιστράτευσε και πάλι το γνωστό αφήγημα περί μιας υπόθεσης που πρέπει να διαλευκανθεί
|Menelaos Myrillas / SOOC

Τζανακόπουλος για Καμμένο: «Απαγορεύεται από κάποιον νόμο να μιλήσω με υπόδικο;»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 14:13

Λίγη ώρα προτού ο Πάνος Καμμένος επιχειρήσει να εξηγήσει στη Βουλή τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη διακινητή ηρωΐνης Ευθύμη Γιαννουσάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να παράσχει στον υπουργό Αμυνα και πάλι πολιτική κάλυψη.

Ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι δεν υπάρχει τίποτα το εξωθεσμικό στο να συνομιλεί ένας υπουργός με έναν καταδικασμένο για μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία υπόθεση μάλιστα παραμένει ανοιχτή. Ούτε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ούτε τίποτα.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας στην υποθετική ερώτηση αν θα μιλούσε ο ίδιος με υπόδικο, απάντησε: «Απαγορεύεται από κάποιον νόμο να μιλήσω με υπόδικο;».

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι δεν συντελέστηκε καμιά αντιθεσμική, παραθεσμική ή παράνομη πράξη στις επαφές του κ. Καμμένου με τον Γιαννουσάκη για την υπόθεση του «Noor1» -του πλοίου που το 2014 είχε πιαστεί στην Ελευσίνα με 2,1 τόνους ηρωΐνης- και στη συνέχεια επανέλαβε το αφήγημα της κυβέρνησης ότι «το μείζον είναι μια τεράστια υπόθεση ναρκωτικών που πρέπει να διαλευκανθεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «δεν απαγορεύεται να επικοινωνούν με όποιον θέλουν οι κρατούμενοι, δεν τους έχει απαγορευτεί να τηλεφωνούν στον έξω κόσμο».

«Πολιτικά», είπε, «το μόνο που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν να παραπέμψει την υπόθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης κι αυτός στην Εισαγγελία».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ που έχει αναδείξει το ζήτημα της παρέμβασης του κ. Καμμένου ως μείζον πολιτικό ζήτημα.

«Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά δεν είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά για ποιον λόγο η ΝΔ ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος. «Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι το γεγονός ότι η ΝΔ υπερασπίζεται συγκεκριμένο επιχειρηματία που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, φέρεται να εμπλέκεται σε μια σειρά από υποθέσεις και αυτό θεωρώ ότι αποτελεί τεράστιο θεσμικό, πολιτικό, στρατηγικό λάθος της ΝΔ», συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε, δε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, γιατί δεν της βγήκε το καταστροφολογικό σενάριο της αποτυχίας της αξιολόγησης και προσπαθεί να απλώσει ένα πέπλο σήψης πάνω από την ελληνική κοινωνία και τον δημόσιο διάλογο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...