575
Η Κατερίνα Παπακώστα σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Αποπέμφθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας του κόμματος | SOOC

Γιατί ο Μητσοτάκης καρατόμησε την Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2017, 12:29
Η Κατερίνα Παπακώστα σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Αποπέμφθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας του κόμματος
|SOOC

Γιατί ο Μητσοτάκης καρατόμησε την Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2017, 12:29

H ανακοίνωση της ΝΔ είχε αυτό το λιτό που μαρτυρά μια δραματική εξέλιξη: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αντικαθίσταται η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Κατερίνα Παπακώστα, από τον βουλευτή Αχαΐας, κ. Ιάσωνα Φωτήλα».

Τι συνέβη; Γιατί η κυρία Παπακώστα καρατομήθηκε από τη σκιώδη κυβέρνηση της ΝΔ με τέτοιο εμφατικό τρόπο; Διότι περί αυτού πρόκειται, περί καρατόμησης.

Το ρεπορτάζ θέλει τη βουλευτή Β’ Αθηνών να βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα ύστερα από μια ανάρτηση που έκανε το Μ. Σάββατο στο facebook, στην οποία άφησε αιχμές κατά του αντιπροέδρου του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη. Η κυρία Παπακώστα είχε σπεύσει εμμέσως πλην σαφώς να σχολιάσει την επιμονή του κ. Γεωργιάδη να θεωρεί ότι η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία που αποφάσισε η κυβέρνηση αφορά κυρίως τον ίδιο, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μάκη Βορίδη, τους υπουργούς δηλαδή των κυβερνήσεων του Αντώνη Σαμαρά. Αλλά είχε αφήσει και υπόνοιες εναντίον του με μια παραίνεση υπέρ της παράταξης «ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε η κυρία Παπακώστα: «Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για την Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματα του… επειδή όμως πιστεύει ότι ως αντιπρόεδρος βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο… έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί από τον θεσμό. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις ,να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του… τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…»

Στις 12.02 μμ. της Τρίτης η ΝΔ ανακοίνωσε την αποπομπή της κυρίας Παπακώστα με απόφαση του κ. Μητσοτάκη. Ακολούθησε, ένα λεπτό αργότερα, δεύτερη ανακοίνωση με τους βουλευτές του κόμματος που θα συμμετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Πρόκειται για τους: Γιώργο Βλάχο, Γιώργο Γεωργαντά, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Νότη Μηταράκη, Χρήστο Μπουκώρο.

Κατά κάποιους πάντως, η επίμαχη ανάρτηση της κυρίας Παπακώστα ήταν μόνο η αφορμή. Διέγνωσαν μια γενικότερη διαφωνία στη στάση που πρέπει να ακολουθηθεί στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ενώ παράλληλα υπενθύμισαν ότι η βουλευτής της Β’ Αθηνών το τελευταίο διάστημα είχε πυκνώσει την κριτική της ενάντια στη συνολική αντιπολιτευτική τακτική της ηγεσίας της ΝΔ.

Πρόσφατα για παράδειγμα η κυρία Παπακώστα είχε ζητήσει να αποσυρθεί το αίτημα για πρόωρες εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί» και επιπλέον είχε διαφοροποιηθεί δημοσίως από τη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη, προτείνοντας η ΝΔ να ψηφίσει τις όποιες ελαφρύνσεις φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Υπό αυτήν την έννοια, η καρατόμηση της κυρίας Παπακώστα ήταν και ένα σαφές μήνυμα του προέδρου του κόμματος προς την ΚΟ.

Παραμένει, όμως, «μάχιμος στρατιώτης»

«Σχετικά με την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την αντικατάστασή μου από τη θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας, δηλώνω πως είμαι πάντοτε στη διάθεσή του, τις αποφάσεις του οποίου σέβομαι». Αυτά αναφέρει, σε νέα της ανάρτηση στο Facebook, η Κατερίνα Παπακώστα.

Η κυρία Παπακώστα προσθέτει πως είναι και παραμένει «μάχιμος στρατιώτης κάτω από τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή και δίχως αμφιταλαντεύσεις. «Ανήκω σε μία μεγάλη ιστορική παράταξη, η οποία είναι η ελπίδα των Ελλήνων, την οποία υπηρετώ με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και της Ελληνικής κοινωνίας σε άγριους καιρούς».

Καταλήγοντας, εύχεται καλή επιτυχία στον Ιάσονα Φωτήλα, τον οποίο όρισε ως αντικαταστάτη της ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...