384
Πρωί Παρασκευής έξω από το κατάστημα των Public στο Σύνταγμα. Ο κόσμος πολύς, το ενδιαφέρον των ΜΜΕ μεγάλο. | Protagon/ Ιάσονας Καραμήτσος

«Και εσείς για τη Black Friday;»

Ιάσονας Καραμήτσος Ιάσονας Καραμήτσος 25 Νοεμβρίου 2016, 17:01
Πρωί Παρασκευής έξω από το κατάστημα των Public στο Σύνταγμα. Ο κόσμος πολύς, το ενδιαφέρον των ΜΜΕ μεγάλο.
|Protagon/ Ιάσονας Καραμήτσος

«Και εσείς για τη Black Friday;»

Ιάσονας Καραμήτσος Ιάσονας Καραμήτσος 25 Νοεμβρίου 2016, 17:01

«Μαμά, βρήκα ένα κινητό. Κάνει 170 ευρώ από 250. Να το πάρω;». Η νεαρή κοπέλα στεκόταν με τις φίλες της έξω από το Public του Συντάγματος. Ενα μουντό μεσημέρι Παρασκευής που έμοιαζε με πρωινό Σαββάτου, αφού οι άνθρωποι με σακούλες δώρων ήταν περισσότεροι από αυτούς με δερμάτινες τσάντες γραφείου. Οι ταμπέλες εντός του καταστήματος «έλυναν» το μυστήριο. «Black Friday: Προσφορές μόνο για σήμερα».

20161125_114415-1
Οι τηλεοράσεις έβγαιναν δύο – δύο

Στο κατάστημα ο κόσμος έβγαινε και έμπαινε με συνεχή ροή. Εβλεπες κυρίως πρόσωπα χαρούμενων πιτσιρικάδων. Αν το Public ήταν σχολείο, ο διευθυντής θα έπρεπε να νοιώθει πανευτυχής που οι καθηγητές έχουν τόσο ενθουσιώδες και αφοσιωμένο ακροατήριο. Οπως και στη Θεσσαλονίκη, αρκετά παιδιά φαίνεται να έκαναν κοπάνα. «Μα κύριε, σήμερα είναι η Black Friday».

Αν φυσικά δεν γνώριζες για την ημέρα, θα νόμιζες ότι στο κατάστημα χαρίζουν τηλεοράσεις. Κάθε λίγα λεπτά, κάποιος έβγαινε κουβαλώντας μια τηλεόραση. «Μα καλά, τι γίνεται εδώ πέρα;» απόρησε μία ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν προετοιμασμένη μόνο για μία χαλαρή βόλτα στο ιστορικό Κέντρο. Τα πιτσιρίκια έβγαιναν με τις σχολικές τσάντες και χωρίς να έχουν ψωνίσει. Βόλτα στα αξιοθέατα της Μαύρης Παρασκευής.

Οσους ρωτήσαμε, μας είπαν ότι κατέβηκαν στο Σύνταγμα μόνο και μόνο για την ημέρα. «Οι εκπτώσεις ήταν αρκετά καλές» μας είπε ένας νεαρός που ψώνισε από ένα βιβλίο μαζί με την κοπέλα του. «Σε κάποια προϊόντα υπάρχουν πολύ καλές προσφορές» μας ενημέρωσε κάποιος άλλος. Δύο φίλοι έλεγαν με χαμόγελα περηφάνιας ότι «χτύπησαν» έναν εκτυπωτή στη μισή τιμή. Αυτοί που δεν έδειχναν τόσο χαρούμενοι ήταν οι εργαζόμενοι στις διπλανές καφετέριες που έπρεπε να κάνουν μερικές από τις καλύτερες ντρίπλες του Χατζηπαναγή για να αποφύγουν τα πλήθη.

Σε δρόμο κοντά στο Σύνταγμα

Φυσικά έξω από το κατάστημα των Public περίμεναν και αρκετοί φωτογράφοι και δημοσιογράφοι. Η Black Friday άλλωστε είναι στα ψηλά της επικαιρότητας εδώ και μέρες. Στις έντεκα το πρωί, στα κεντρικά ταμεία του ισογείου, οι ουρές ήταν της τάξης των πέντε με δέκα ατόμων. Αρκετός κόσμος αλλά όχι κάτι πρωτοφανές. Εκτός από τους πιτσιρικάδες που ψώνιζαν ηλεκτρονικά παιχνίδια, βιβλία και εξαρτήματα για υπολογιστές υπήρχαν και αρκετοί τουρίστες. Κάποιοι ίσως γυρίσουν στις πατρίδες τους νομίζοντας ότι η Black Friday είναι ένα έθιμο δικό μας, ελληνικό, όπως το σούβλισμα του αρνιού και το πέταγμα του χαρταετού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...