154
Ψήνουμε τις βανίλιες περιχυμένες με ξηρό κόκκινο κρασί | Εύη Σκούρα

Ψήσε τη βανίλια!

Εύη Σκούρα 23 Ιουνίου 2018, 19:43
Ψήνουμε τις βανίλιες περιχυμένες με ξηρό κόκκινο κρασί
|Εύη Σκούρα

Ψήσε τη βανίλια!

Εύη Σκούρα 23 Ιουνίου 2018, 19:43

Σήμερα ξεφεύγουμε… Όχι πολύ, λίγο, αλλά ξεφεύγουμε. Άλλωστε, αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας, ένα παραστράτημα πού και πού δεν κάνει κακό αλλά σπάει την μονοτονία.

Φτάνει να μπορεί να ελέγχει κανείς τα παραστρατήματά του και να μην τα επαναλαμβάνει συχνά. Έτσι λοιπόν, σήμερα σας έχω ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο, ένα εντυπωσιακό φρουτένιο γλυκό: ψητές βανίλιες με παγωμένη κρέμα αμυγδάλου.

Το γλυκό αυτό γίνεται το ίδιο νόστιμο και με βανίλιες και με δαμάσκηνα. Το έχω φτιάξει και με τους δύο τρόπους και είναι εκπληκτικό. Εσείς διαλέξτε όποιο σας αρέσει και όποιο σας είναι πιο εύκολο.

Τα φρούτα ψήνονται σε κόκκινο κρασί και η σάλτσα τους είναι αρωματική και πολύ γευστική! Η παγωμένη κρέμα αμυγδάλου δεν είναι τίποτα άλλο από χτυπημένη σαντιγί με ψιλοκομμένα και καραμελωμένα αμύγδαλα, το πιο εύκολο παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε.

Καλό θα είναι να το φτιάξετε την προηγούμενη ώστε να μπορέσει να παγώσει καλά.  Για την vegan εκδοχή διαβάστε τις σημειώσεις.

Δείτε τη συνταγή εδώ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...