429
Αριστερά ο Τζεφ Μπέζος όταν ακόμα πουλούσε μόνο βιβλία.... και στα δεξιά ο Μπέζος σήμερα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου | EPA/CreativeProtagon

Τζεφ Μπέζος: το χλωμό σπασικλάκι που έγινε ένας «μάτσο»!

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 10:20
Αριστερά ο Τζεφ Μπέζος όταν ακόμα πουλούσε μόνο βιβλία.... και στα δεξιά ο Μπέζος σήμερα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου
|EPA/CreativeProtagon

Τζεφ Μπέζος: το χλωμό σπασικλάκι που έγινε ένας «μάτσο»!

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 10:20

Το κλισέ «ο έντιμος σύζυγος που τα βροντάει όλα επειδή μία νέα ερωτική σύντροφος τον ξελόγιασε» δεν καλύπτει απολύτως την περίπτωση του Τζεφ Μπέζος, του πλουσιότερου, σύμφωνα και με την τελευταία λίστα του Forbes, ανθρώπου του πλανήτη, με περιουσία 131 δισ. δολάρια.

Το αφεντικό της χρυσοφόρου Amazon παράτησε μεν την επί 25ετία σύντροφό του ΜακΚένζι για τα κάλλη μιας αισθησιακής υπάρξεως, ανήρτησε και στο Twitter το υποτιθέμενο happy end μιας κατά τα λοιπά μπατιριμένης συζυγικής ζωής, αλλά η αλήθεια είναι ότι για όλα τα… μεταμοντέρνα κόλπα του Μπέζος δεν φταίει η σαγήνη της τηλεπερσόνας Λόρεν Σάντσεζ. Ο ίδιος ο Μπέζος από καιρό άλλαξε μυαλά και στη συνέχεια σώμα (όχι σαν κυνηγημένος μαφιόζος φυσικά, αλλά μέσω της εκγυμνάσεως) και μετασχηματίστηκε, σαν να λέμε, από λιανό και μικροκαμωμένον άνδρα σε κόπια του Μπρους Γουίλις – αυτά γράφει η Corriere delle Sera δίνοντας βάση σε ένα εκτενές κείμενο των Νew York Times.

Ο όρος «βιονικός Μπέζος» γεννήθηκε στα δημοσιογραφικά γραφεία όταν το 2017 ο Μπέζος έκανε δημόσια επίδειξη μυών, δικεφάλων κ.ά., και εν γένει των σωματικών προσόντων του. Ετσι παγιώθηκε στα media η εικόνα του ανθρώπου που «άλλαξε επίπεδο»: από το πάθος για την τεχνολογία, την αστρονομία και από την αθώα επιθυμία να γίνει αστροναύτης, ο Μπέζος πέρασε στο Χόλιγουντ – εκεί όπου η Amazon έγινε και παραγωγός φιλμ, άλλωστε.

Τη νοσηρή προσοχή του κουτσομπολίστικου Τύπου προσείλκυσε η επισημοποίηση του ερωτικού δεσμού του Μπέζος με τη Λόρεν, τη σύζυγο του Πάτρικ Γουάιτσελ, σημαίνοντος χολιγουντιανού προσώπου (και με καλή σχέση με τους ρεπόρτερ, σημειωτέον).

Από ένα σημείο επιλογών του Μπέζος και μετά, η έκθεσή του στον κίτρινο μεγεθυντικό φακό των ταμπλόιντ είναι δεδομένη. Ο Μπέζος προσέλαβε κάποιον Γκάβιν ντε Μπέκερ σε θέση συμβούλου ασφαλείας – ήταν μία κομβική στιγμή, διότι ο Ντε Μπέκερ «σκοτώνεται» στα μαρμαρένια αλώνια της προβολής με τον αδελφό της ερωμένης του Μπέζος, κάποιον Μάικλ Σάντσεζ.

Ο Τζεφ Μπέζος με την πρώην πλέον σύζυγο του ΜακΚένζι (Reuters)

Ο αδελφός της Λόρεν είναι αδίστακτος δημοσιοσχεσίτης όσον αφορά τα τηλεοπτικά πράγματα και διατηρεί τακτικές επαφές με δημοσιογράφους από όλη την Αμερική στους οποίους παρέχει φρέσκο κάθε φορά υλικό για την προσωπική ζωή του Μπέζος. Ο Σάντσεζ ισχυρίζεται ότι ο Ντε Μπέκερ προσπαθεί να κρατήσει την αδερφή του μακριά από τον Μπέζος, με την ελπίδα να διατηρήσει τον γάμο του Μπεζος με τη ΜακΚένζι άθικτο.

Σε περίπτωση που ο Μπέζος δεν επιθυμεί τόσο σούσουρο γύρω από το όνομά του, μπορεί να παρηγορηθεί στην ιδέα ότι ο αδελφός της καλής του δεν είναι παρά ένας φανατικός οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ…