222
Και όμως η εικονιζόμενη κατοικία είναι προϊόν 3D εκτύπωσης | Apis

Σπίτι καινούργιο, φτηνό και… εκτυπωμένο!

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2017, 17:14
Και όμως η εικονιζόμενη κατοικία είναι προϊόν 3D εκτύπωσης
|Apis

Σπίτι καινούργιο, φτηνό και… εκτυπωμένο!

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2017, 17:14

Πριν από λίγες εβδομάδες γράφαμε για την πρώτη γέφυρα που κατασκευάστηκε με ένα εκτυπωτη 3D. Η αμερικανική εταιρεία Apis Cor ανακοίνωσε ότι κατάφερε με τον ίδιο τρόπο μα κατασκευάσει μια μικρή κατοικία! Πρόκειται για ένα σπίτι 37 τ.μ. που χτίστηκε σε μια περιοχή της Ρωσίας και μάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία η κατασκευή έγινε σε διάστημα μόλις 24 ωρών.

house

Τα βασικά μέλη του σπιτιού, όπως οι τοίχοι και τα χωρίσματα εκτυπώθηκαν αποκλειστικά από ένα μείγμα τσιμέντου. Υστερα προστέθηκαν τα παράθυρα, οι ελαιοχρωματισμοί στους τοίχους και τα έπιπλα.

Αποτελείται από ένα διάδρομο, μπάνιο, καθιστικό και κουζίνα και όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας qz.com η εταιρεία ισχυρίζεται πως έχει διάρκεια ζωής 175 έτη. Πέρα από τον εντυπωσιακό για το τεχνολογικό επίτευγμα αυτό κάθε αυτό, εντύπωση προκαλεί και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος της κατασκευής.

 O εκτυπωτής που «τύπωσε» το σπίτι στη Ρωσία / φωτό: Apis
O εκτυπωτής που «τύπωσε» το σπίτι στη Ρωσία / φωτό: Apis

Η εταιρεία αναφέρει ότι η κατασκευή της κατοικίας αυτής κοστίζει περί τα δέκα χιλιάδες δολάρια. Οπως είναι ευνόητο η κατασκευή κατοικιών σε τόσο σύντομο διάστημα και με τόσο χαμηλό κόστος μπορεί να δώσει λύσεις είτε σε φτωχές περιοχές του πλανήτη είτε σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News