324
Δεν ξέρουμε αν μοιάζει με λουλούδι πάντως το νέο αρχηγείο της Google είναι εντυπωσιακό | Google

Το «λουλουδένιο» αρχηγείο της Google

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2017, 10:20
Δεν ξέρουμε αν μοιάζει με λουλούδι πάντως το νέο αρχηγείο της Google είναι εντυπωσιακό
|Google

Το «λουλουδένιο» αρχηγείο της Google

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2017, 10:20

Η Apple ετοιμάζεται να κάνει εγκαίνια στο εντυπωσιακό νέο αρχηγείο της στο Κουπερτίνο, στην Καλιφόρνια. Ενα φουτουριστικό κτίριο που μοιάζει πραγματικά με τεράστια διαστημόπολοιο.

Μόλις οκτώ χιλιόμετρα πιο μακριά, στην περιοχή Μάουντεν Βιού, η Google αποφάσισε να φτιάξει το δικό της νέο αρχηγείο και έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία αλλά και ορισμένα σχέδια. Το νέο αρχηγείο της Google έχει την «δύναμη του λουλουδιού» όπως λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της.

Η επίσημη ονομασία του νέου αρχηγείου είναι Google Charleston East Campus και θα είναι ένα επαναστατικού σχεδιασμού κτίριο που θα φέρει την υπογραφή της βρετανικής εταιρείας Heatherwick Studio και του Δανού αρχιτέκτονα Μγιάρκ Ινγκελς. Η Heatherwick έγινε γνωστή όταν ανέλαβε τον σχεδιασμό του βωμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 ενώ ο Ινγκελς είναι διάσημος για τις καινοτόμες ιδέες του.

google2
Γύρω από το νέο αρχηγείο θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πάρκο με πεζοδρόμους και πλατείες / φωτό: Google

google1

Το κτίριο των 55 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων θα έχει οροφή φτιαγμένη έτσι ώστε να θυμίζει πέταλα λουλουδιού. Τα «πέταλα» αυτά θα ρυθμίζουν την θερμοκρασία και την ποιότητα του αέρα ενώ επίσης θα μειώνουν τον θόρυβο.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail τα στελέχη της Google φρόντισαν ώστε το… λουλούδι τους να βρίσκεται μέσα ένα μοντέρνο πάρκο. Στην πραγματικότητα θα είναι ένα δίκτυο από μικρά πάρκα διαφόρων χρήσεων για ξεκούραση, για αναψυχή, για γυμναστική, για ποδήλατο κ.α. H Google αναμένει την έγκριση των σχεδίων του νέου αρχηγείου από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης των 80 χιλιάδων κατοίκων οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα δεχθούν να έρθει στην περιοχή τους μια εταιρεία με περίπου 20 χιλιάδες εργαζομένους κάτι που μοιάζει, σύμφωνα με ορισμένους, με κάτι σαν… εισβολή.

Σε περίπτωση που δοθεί η έγκριση θα χρειαστούν περίπου 30 μήνες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του νέου αρχηγείου της Google.

Θα υπάρχουν χώροι ακόμη και για να κάνει κάποιος ποδήλατο. Credit: Google
Θα υπάρχουν χώροι ακόμη και για να κάνει κάποιος ποδήλατο / φωτό: Google

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News