329
Η Nokia καινοτομεί ξανά φέρνοντας στην ζωή μας τις... bothies | NOKIA

Μετά τις selfies έρχονται οι… bothies

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2017, 15:08
Η Nokia καινοτομεί ξανά φέρνοντας στην ζωή μας τις... bothies
|NOKIA

Μετά τις selfies έρχονται οι… bothies

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2017, 15:08

Η Nokia που ήταν κάποτε ηγέτης στον τομέα των κινητών τηλεφώνων επιδιώκει δυναμική επιστροφή και στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε μια συσκευή η οποία ενσωματώνει μια νέα εφαρμογή που σύμφωνα με την εταιρεία θα αποτελέσει την εξέλιξη των φωτογραφιών selfie.

Το Nokia 8 επιτρέπει στον χρήστη να τραβά ταυτόχρονα βίντεο με τις δύο κάμερες Carl Zeiss 13 megapixel που διαθέτει, την μπροστινή και την οπίσθια. Ο χρήστης μπορεί να στέλνει τις εικόνες δίπλα-δίπλα στην ίδια οθόνη στο YouTube, στο Facebook και σε όποια άλλη υπηρεσία εκπομπής ζωντανού βίντεο (live-streaming).

Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να δείχνει στους φίλους και στους συγγενείς του ταυτόχρονα τον εαυτό του και αυτό που ο ίδιος βλέπει εκείνη τη στιγμή. Η Nokia ονομάζει αυτές τις εικόνες «bothies» (από την αγγλική λέξη both που σημαίνει «και τα δύο») και τις θεωρεί την μετεξέλιξη των «selfies».

Δείτε ένα βίντεο για το Nokia 8:

Οπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΜΠΕ το Nokia 8 έχει πάχος 7,9 χιλιοστών, περίβλημα αλουμινίου, οθόνη υψηλής ανάλυσης 5,3 ιντσών, τεχνολογία χωρικού ήχου 360 μοιρών (spatial audio) και θα κοστίζει περίπου 600 ευρώ. Θα «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android και θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα τηλέφωνα της Nokia αναπτύσσονται πλέον από τη φινλανδική νεοσύστατη εταιρεία HMD Global, που δημιουργήθηκε πέρυσι και επιδιώκει την αναγέννηση του brand name «Nokia». Η HMD αγόρασε το 2016 τη μονάδα κινητών τηλεφώνων Nokia, που είχε δημιουργηθεί το 2014, όταν η Microsoft είχε εξαγοράσει φινλανδικό κολοσσό, ο οποίος είχε κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά τηλεφώνων για πάνω από μια δεκαετία αλλά για διαφόρους λόγους έχασε σημαντικό έδαφος και τελικά κατέρρευσε. Όταν η Nokia πούλησε τα κινητά της στη Microsoft, διατηρήθηκε ως εταιρία παραγωγής εξοπλισμού για τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

Σήμερα οι νέες συσκευές Nokia κατασκευάζονται υπεργολαβικά από την κινεζική Foxconn για λογαριασμό της HMD. Μέχρι τώρα η τελευταία, που ανήκει στην επενδυτική εταιρεία Smart Connect LP με επικεφαλής έναν πρώην αντιπρόεδρο της Nokia, έχει κυκλοφορήσει τέσσερα «έξυπνα» κινητά και πέντε άλλα τηλέφωνα, αρχής γενομένης προ εξαμήνου από την αναβίωση του κλασικού Nokia 3310.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News