263
Σύμφωνα με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων ο αριθμός των μπλε σκύλων αυξάνεται μέρα με τη μέρα | twitter / hindustantimes

Το δηλητηριώδες μυστήριο των μπλε σκύλων στους δρόμους της Βομβάης

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2017, 11:56
Σύμφωνα με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων ο αριθμός των μπλε σκύλων αυξάνεται μέρα με τη μέρα
|twitter / hindustantimes

Το δηλητηριώδες μυστήριο των μπλε σκύλων στους δρόμους της Βομβάης

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2017, 11:56

Σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας στους δρόμους της Βομβάης όπου τις τελευταίες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους αδέσποτα σκυλιά με γαλάζιο τρίχωμα! Μετά το αρχικό ξάφνιασμα, η αλλόκοτη εικόνα των μπλε σκύλων στους δρόμους της ινδικής μεγαλούπολης έκανε πολλούς να αναζητήσουν τα αίτια της περίεργης αυτής μετάλλαξης.

Mumbai-BLUE-DOGS

stray-dogs-

Σύμφωνα με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων, η αλλαγή στο τρίχωμα των ζώων συνδέεται με τη ρύπανση τοπικού ποταμού όπου συνήθως τα αδέσποτα κολυμπούν ή αναζητούν την τροφή τους. Η ρύπανση στον ποταμό Κασάντι έχει πάρει ανησυχητικές για τη δημόσια υγεία διαστάσεις από την ανεξέλεγκτη ρίψη ακατέργαστων βιομηχανικών αποβλήτων, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περιοχή λειτουργούν περισσότερες από χίλιες βιομηχανίες (φαρμακευτικές, τροφίμων, χημικών κ.α.) .

«Ήταν σοκαριστικό να βλέπει κανείς πώς το λευκό τρίχωμα των σκύλων είχε γίνει τελείως μπλε», λέει ένας εξ αυτών απευθύνοντας έκκληση στους τοπικούς αξιωματούχους να πάρουν μέτρα και να παρέμβουν στους ιθύνοντες των εταιρειών που συνεχίζουν να ρίχνουν τα απόβλητά τους στον ποταμό.

Το νερό του ποταμού Κασάντι έχει προ πολλού χαρακτηριστεί ακατάλληλο προς πόση και παρά τα μέτρα που έχουν κατά καιρούς ληφθεί από τις αρμόδιες αρχές, τα επίπεδα της ρύπανσης παραμένουν υψηλά. Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα ερευνών που δημοσιεύονται σε τοπικές εφημερίδες, βάσει των οποίων τα συνολικά επίπεδα ρύπανσης στην περιοχή έχουν αυξηθεί 13 φορές πάνω από τα όρια ασφαλείας.

Ήδη κατατέθηκαν επίσημες καταγγελίες στην αρμόδια επιτροπή Maharashtra Pollution Control Board (ή πιο σύντομα MPCB), με τις οποίες αφενός υπογραμμίζεται ότι τα ζώα της περιοχής υποφέρουν εξαιτίας της ανεξέλεγκτης απόρριψης βιομηχανικών αποβλήτων και αφετέρου ζητείται η επιβολή κυρώσεων στις ρυπογόνες βιομηχανίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News