209
Δύο από τις σκηνές του «La La Land» με τις αντίστοιχες σκηνές από παλαιότερα μιούζικαλ | Vimeo

Πόσες «κρυφές» αναφορές σε άλλα μιούζικαλ έχει το «La La Land»;

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2017, 17:55
Δύο από τις σκηνές του «La La Land» με τις αντίστοιχες σκηνές από παλαιότερα μιούζικαλ
|Vimeo

Πόσες «κρυφές» αναφορές σε άλλα μιούζικαλ έχει το «La La Land»;

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2017, 17:55

Το «La La Land» βρίσκεται εδώ και καιρό σε κάθε συζήτηση φίλων του κινηματογράφου και όχι μόνο. Πρόκειται οπωσδήποτε για ένα φαινόμενο που άλλωστε αναμένεται να σαρώσει στα φετινά Οσκαρ. Το βράδυ της 26ης προς 27η Φεβρουαρίου συγκεκριμένα όλοι περιμένουν ότι το «La La Land» θα μετατραπεί σε «Οscar Land».

Μεγάλα προτερήματα της ταινίας είναι οπωσδήποτε οι καλογυρισμένες σκηνές, η φωτογραφία, η εκπληκτική μουσική και οι σκηνές γεμάτες χορό. Σε κάποιες από αυτές τις σκηνές της ταινίας μάλιστα είναι εμφανείς οι αναφορές σε προηγούμενα διαμαντάκια του Χόλιγουντ. Υπάρχουν όμως και άλλες, μικρές σκηνές που ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν ότι αποτελούν ένα είδους «τιμητικής αναφοράς» σε μιούζικαλ περασμένων δεκαετιών.

Ταινίες όπως το «Τραγουδώντας στη Βροχή» (Singin’ in the Rain,1952), το «Γουέστ Σάιντ Στόρι» (West Side Story,1961) και το «Μουλέν Ρουζ» (Moulin Rouge,2001) φαίνεται πως είχαν την τιμητική τους και αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία οι συντελεστές του «La La Land», «έχτισαν» μερικά από τα καλύτερα στιγμιότυπα της ταινίας.  

Στο βίντεο παραπάνω βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες αυτές οι αναφορές. Στα αριστερά θα δείτε την σκηνή του «La La Land» και δεξιά θα εμφανίζεται η σκηνή από την οποία φαίνεται ότι άντλησαν την έμπνευσή τους οι άνθρωποι που γύρισαν το εξαιρετικό μιούζικαλ. Φυσικά οι σκηνές συνοδεύονται από το σάουντρακ της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Ντάμιεν Σαζέλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News