378
Η Ρόουλινκ δίπλα στην ζωγραφιά που έκανε μια νύχτα που δεν θα ξεχάσει ποτέ | CreativeProtagon

Η θλιβερή ιστορία πίσω από μια ζωγραφιά της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2017, 20:30
Η Ρόουλινκ δίπλα στην ζωγραφιά που έκανε μια νύχτα που δεν θα ξεχάσει ποτέ
|CreativeProtagon

Η θλιβερή ιστορία πίσω από μια ζωγραφιά της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2017, 20:30

Ανάμεσα στα σκουπόξυλα, τα βιβλία με ξόρκια, τα κόκαλα των δράκων και τα άλλα «μαγικά» σκευάσματα που βρίσκονται στην νέα έκθεση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης με τίτλο «Χάρι Πότερ: Μια Ιστορία Μαγείας», υπάρχει και μία μικρή ζωγραφιά που σημαίνει πολλά για την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τη συγγραφέα της σειράς βιβλίων του Χάρι Πότερ.

Πρόκειται για ένα χαριτωμένο σχέδιο της Πομόνα Σπράουτ, της ηρωίδας από τον φανταστικό κόσμο των μάγων που δημιούργησε η Βρετανίδα. Η συγκεκριμένη ζωγραφιά της Ρόουλινγκ έχει μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα για την ίδια. Θυμάται μάλιστα ακριβώς πότε την ολοκλήρωσε. Ηταν το προηγούμενο βράδυ πριν μάθει τον θάνατο της μητέρας της.

GettyImages-584708358
H Ρόουλινγκ με φόντο το δημιούργημά της

«Εκανα αυτήν την ζωγραφιά στις 30 Δεκεμβρίου του 1990 και μπορώ να είμαι πολύ συγκεκριμένη. Εμενα σε ένα σπίτι φίλου και ήταν ο έκτος μήνας που έγραφα τα βιβλία του Χάρι Πότερ. Ολοι είχαν πάει για ύπνο και εγώ έβλεπα την ταινία “Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς”» είχε πει η Ρόουλινγκ στα πλαίσια ντοκιμαντέρ του BBC.

Οσο λοιπόν η διάσημη βρετανίδα συγγραφέας έβλεπε την ταινία, έκανε και την συγκεκριμένη ζωγραφιά. «Ο λόγος που μπορώ να είμαι απίστευτα ακριβής για εκείνο το βράδυ είναι ότι ενώ εγώ έβλεπα την ταινία και ζωγράφιζα, η μητέρα μου πέθαινε 250 μίλια μακριά. Το επόμενο πρωί το τηλέφωνο μου χτύπησε και το έμαθα» έχει δηλώσει η διάσημη δημιουργός του Χάρι Πότερ.

methode_sundaytimes_prod_web_bin_616e9f7c-b679-11e7-b205-f12f74cd90f3
Η ζωγραφιά της Ρόουλινγκ

Η μητέρα της Ρόουλινγκ ήταν τότε 45 ετών και πάλευε τα τελευταία δέκα χρόνια με την πολλαπλή σκλήρυνση. Μάλιστα εκείνη την εποχή δεν γνώριζε τίποτα για το έργο της κόρης της πάνω στον μικρό μάγο Χάρι που έμελλε να «κατακτήσει» τον κόσμο. Δεν γνώρισε ποτέ για το δημιούργημα της κόρης της που τελικά της χάρισε μια περιουσία της τάξης των 650 εκατ. δολαρίων.

Οσο για την ζωγραφιά, αποτελεί μέρος του αρχείου δουλειάς της Ρόουλινγκ που παρουσιάζεται στην έκθεση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018. Στην ίδια έκθεση υπάρχουν τα πρώτα χειρόγραφα της Ρόουλνγκ, σημειώσεις της αλλά και ένα από τα πρώτο σκίτσα του Χόγκουαρτς, της θρυλικής σχολής μαγείας από τον κόσμο του Χάρι Πότερ.

Η έκθεση που απευθύνεται στους φανατικούς φίλους του Χάρι Πότερ και της μαγείας έχει πουλήσει ήδη 30.000 εισιτήρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3