348
Η ψυχρή λογική της μηχανής αναζήτησης της Google αποκαλύπτει την αλήθεια για τον Αη Βασίλη στα μικρά παιδιά |

H Google «προδίδει» στα παιδιά την αλήθεια για τον Αη Βασίλη

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 22:36
Η ψυχρή λογική της μηχανής αναζήτησης της Google αποκαλύπτει την αλήθεια για τον Αη Βασίλη στα μικρά παιδιά
|

H Google «προδίδει» στα παιδιά την αλήθεια για τον Αη Βασίλη

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 22:36

Καλώς ή κακώς τα περισσότερα παιδιά έχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα, τα tablet και τους υπολογιστές από πολύ νωρίς.

Πριν καν πάνε νηπιαγωγείο τα παιδιά γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τα κινητά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές για να βλέπουν στο Internet κινούμενα σχέδια, παιδικά τραγούδια κ.α.

Τα παιδιά μαθαίνουν πολύ γρήγορα πώς να χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης και φυσικά όποτε θέλουν να μάθουν κάτι σε πολλές περιπτώσεις δεν ρωτούν πια τους γονείς αλλά την… Google.

Τα επίσημα στοιχεία της Google δείχνουν ότι κάθε χρόνο 1,165,500 παιδιά θέτουν στην μηχανή αναζήτησης της εταιρείας την ερώτηση «Είναι ο Αη Βασίλης αληθινός;».

Η γνωστή και δημοφιλής μηχανή αναζήτησης εμφανίζει ως πρώτη απάντηση ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του δημοσιογραφικού οργανισμού Quartz στο οποίο διάφοροι ειδικοί δίνουν συμβουλές στους γονείς για το τι πρέπει να κάνουν όταν τα παιδιά τους ρωτούν αν υπάρχει ο Αη Βασίλης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα walesonline το πρόβλημα είναι ότι στο άρθρο αυτό αναφέρεται αμέσως ότι ο Αη Βασίλης είναι ένας μύθος και τα παιδιά βλέπουν απότομα μπροστά τους την αλήθεια.

H εξήγηση για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου άρθρου στην πρώτη θέση είναι ότι η μηχανή αναζήτησης το βάζει εκεί επειδή ο Quartz είναι ένας οργανισμός με πολύ υψηλή αξιοπιστία και εγκυρότητα στο περιεχόμενο του καλύπτοντας όλες τις προϋποθέσεις και παραμέτρους για να βρίσκεται ψηλά στον κατάλογο των απαντήσεων.

Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να μαθαίνουν την αλήθεια με μάλλον άχαρο και ολίγον σκληρό τρόπο.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι ψηφιακοί βοηθοί (τα ηλεκτρονικά συστήματα ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και ελέγχου των οικιακών συσκευών με φωνητικές εντολές) λειτουργούν με μεγαλύτερη… ευαισθησία.

Όταν ένα παιδί ρωτά ένα ψηφιακό οικιακό βοηθό αν υπάρχει ο Αη Βασίλης αυτός προσπαθεί να δώσει μια απάντηση που δεν θα αποκαλύπτει την πραγματικότητα.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν μπορώ να συζητήσω» είναι μια από τις απαντήσεις των ψηφιακών βοηθών.

«Αν μου φέρει εμένα ένα δώρο ο Αη Βασίλης θα το πάρω και δεν θα κάνω ερωτήσεις» είναι μια ακόμη από τις απαντήσεις που δίνουν οι ψηφιακοί βοηθοί στα παιδιά προσπαθώντας να μην φέρουν τα παιδιά αντιμέτωπα με μια πραγματικότητα που μπορεί να χαλάσει την διάθεση και την ψυχολογία τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...