365
Το Nexus υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην μετακίνηση μέσα στις πόλεις | Bell

CES: Ενα ιπτάμενο ταξί και ένα αυτοκίνητο… Enterprise

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 12:44
Το Nexus υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην μετακίνηση μέσα στις πόλεις
|Bell

CES: Ενα ιπτάμενο ταξί και ένα αυτοκίνητο… Enterprise

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 12:44

Η παγκόσμια απήχηση και το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει τα τελευταία χρόνια η CES υποχρέωσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να την εντάξουν στο πρόγραμμα τους. Ετσι τα τελευταία χρόνια όλες οι μεγάλες εταιρείες παρουσιάζουν στην CES τα πιο επαναστατικά σε σχεδιασμό και τεχνολογία μοντέλα τους. Το ίδιο κάνουν και οι εταιρείες που κατασκευάζουν διαφόρων ειδών ιπτάμενα οχήματα.

Στην φετινή CES τα φώτα της δημοσιότητας κέρδισε η εταιρεία Bell η οποία παρουσίασε την πρόταση της για ένα ιπτάμενο όχημα μεταφοράς ατόμων μέσα σε αστικές περιοχές. Η Bell που αποτελεί βασικό συνεργάτη της Uber υποστηρίζει ότι το όχημα της μπορεί να λειτουργεί ως ταξί μέσα στις πόλεις. Το φουτουριστικού σχεδιασμού και προηγμένης τεχνολογίας όχημα ονομάζεται Nexus και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα ικανότητα που θα του επιτρέπει να παραλαμβάνει και να μεταφέρει επιβάτες εύκολα από και προς όλα τα σημεία μιας πόλης.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Bell το Nexus θα είναι έτοιμο να αναλάβει δράση σε 4-5 έτη και είναι απόλυτα ασφαλές. «Θα μπορεί κάποιος να μπει με την οικογένεια του και να πάει γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό του» αναφέρει ο Σκοτ Ντρέναν, διευθυντής καινοτομίας της Bell. Το Nexus έχει χωρητικότητα πέντε ατόμων (4 επιβάτες και ο πιλότος) και έχει υβριδικό σύστημα κίνησης (ηλεκτροκίνηση και καύσιμα) ώστε να αυξάνεται η αυτονομία του και να μπορεί να κινείται αν χρειάζεται σε μεγαλύτερες αποστάσεις από εκείνες των νέας γενιάς ηλεκτρικών ιπτάμενων οχημάτων που κάνουν συνεχώς την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια.

To Aicon της Audi μοιάζει με κοκπιτ διαστημικού οχήματος παρά με αυτοκίνητο

H Audi παρουσίασε στην CES την δική της πρόταση στο τομέα των αυτόνομων αυτοκινήτων. Το Aicon μοιάζει εξωτερικά με ένα μοντέρνο σεντάν αλλά το εσωτερικό του θυμίζει μίνι-διαστημόπλοιο. Δεν υπάρχει τιμόνι, δεν υπάρχουν πεντάλ και κουμπάκια αλλά ένα πολυτελές σαλόνι τεσσάρων επιβατών με τις θέσεις τους να περιστρέφονται έτσι ώστε αν το επιθυμούν να μπορούν να βλέπουν όλοι ο ένας τον άλλον. O έλεγχος του οχήματος γίνεται μέσω οθονών αφής και ολογραφικών εικόνων που εμφανίζονται στο παρμπρίζ.

Eνα βίντεο για το Nexus:

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News