303
Το Elevate μπορεί να κινείται ακόμα και μέσα στα χιόνια | Hyundai Motor Group

Ενα αυτοκίνητο ορειβάτης!

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 14:35
Το Elevate μπορεί να κινείται ακόμα και μέσα στα χιόνια
|Hyundai Motor Group

Ενα αυτοκίνητο ορειβάτης!

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 14:35

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες διαφημίζουν κάποια μοντέλα τους αναφέροντας ότι είναι τα «απόλυτα οχήματα κίνησης εκτός δρόμου». Ο χαρακτηρισμός αυτός ανήκει δικαιωματικά (προς το παρόν τουλάχιστον) στην Hyundai η οποία παρουσίασε στην CES, την μεγάλη έκθεση προϊόντων τεχνολογίας που γίνεται στο Λας Βέγκας, ένα όχημα που μπορεί να κινείται κυριολεκτικά παντού.

Το Elevate όπως ονομάζεται αυτό το όχημα κινείται ως συμβατικό αυτοκίνητο στους δρόμους αλλά αν χρειαστεί οι ρόδες του μετατρέπονται σε… πόδια με τα οποία μπορεί να ξεπεράσει οποιαδήποτε εμπόδιο και να κινηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια όπου άλλο όχημα δεν μπορεί να το κάνει. Οι εφαρμογές του Elevate είναι πολλές.

Μπορεί να λειτουργήσει ως ταξί το οποίο να παραλαμβάνει άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα μπροστά από την πόρτα του σπιτιού τους

Η πρώτη αντίδραση όσων το είδαν είναι ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως… ταξί ώστε να πηγαίνει γρήγορα τους επιβάτες του στον προορισμό του όταν υπάρχει κίνηση. Εχοντας την δυνατότητα να ανεβαίνει ακόμη και σκαλιά το όχημα μπορεί να παραλαμβάνει άτομα με κινητικά προβλήματα (άτομα σε αμαξίδια, ηλικιωμένους κλπ) από τα σημεία στα οποία βρίσκονται.

Μπορεί να κινηθεί μέσα σε χαλάσματα για να κάνει αποστολές διάσωσης

Φυσικά το όχημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραλαβή ατόμων που είτε έχουν τραυματιστεί είτε είναι εγκλωβισμένα σε σημεία που εξαιτίας κάποιας φυσικής καταστροφής ή για κάποιο άλλο λόγο δεν μπορεί να προσεγγίσει κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς.

Μπορεί να κινείται σε ανώμαλες επιφάνειες και γενικά να πηγαίνει όπου δεν μπορεί πάει άλλο όχημα

Το όχημα αυτό με τις κατάλληλες τροποποιήσεις στην καμπίνα του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε διαστημικές αποστολές αφού θα ήταν ιδανικό για την εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης, του Αρη και άλλων πλανητών.