225
| .

Πόσο κοστίζει μία Ferrari για μπόμπιρες;

Πέτρος Πιτσίνης Πέτρος Πιτσίνης 25 Αυγούστου 2016, 11:20

Πόσο κοστίζει μία Ferrari για μπόμπιρες;

Πέτρος Πιτσίνης Πέτρος Πιτσίνης 25 Αυγούστου 2016, 11:20

Αυτό το παιδικό αυτοκινητάκι θα το λάτρευαν μικροί και μεγάλοι. Η Ferrero Le Mans φτιάχτηκε προς τιμήν της Ferrari 275P, με την οποία είχε θριαμβεύσει η Scuderia το 1964 στον φημισμένο αγώνα «24 Ωρες του Λε Μαν». Ο Ιταλός Γιουτζένιο Φερέρο κατασκεύασε το 1992 συνολικά δώδεκα τέτοιες μινιατούρες Ferrari, μία από τις οποίες θα βγει στις 7 Σεπτεμβρίου σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s.

ferrero4

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό μοντελάκι με δίχρονο κινητήρα 50 κ.εκ. της Piaggio, που αποδίδει περίπου 4,5 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο τριών σχέσεων. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης δερμάτινα καθίσματα, αμάξωμα από συνθετικά υλικά και χαρακτηριστική διχρωμία σε κόκκινο και μαύρο. Ουσιαστικά δεν αναφερόμαστε πλέον σε ένα παιδικό παιχνίδι, αλλά στον πιο στυλάτο τρόπο με τον οποίο μπορεί να μυηθεί ένας μπόμπιρας από τα πρώτου του βήματα στον θαυμαστό κόσμο των αυτοκινήτων υψηλής κλάσης.

ferrero9

Εννοείται βέβαια, ότι όλα αυτά έχουν και την τιμή τους. Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s προβλέπει λοιπόν, ότι η Ferrero Le Mans θα υποχρεώσει τον επίδοξο νέο ιδιοκτήτη της να ξηλωθεί για τα καλά, προκειμένου να πλειοδοτήσει απέναντι στους άλλους διεκδικητές του συναρπαστικού μοντέλου τσέπης. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τελικές προσφορές της τάξης των 23.000 έως 28.000 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζουν δύο καινούρια κόμπακτ αυτοκίνητα, που μπορούν να μεταφέρουν πλήρως ανεπτυγμένους επιβάτες!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News