302
Η BMW 507 ήταν η σταρ στο στόλο των αυτοκινήτων του τέως | Bonham’s

Αυτή ήταν η αγαπημένη BMW των €4,5 εκατ. του τέως

Η BMW 507 ήταν η σταρ στο στόλο των αυτοκινήτων του τέως
|Bonham’s

Αυτή ήταν η αγαπημένη BMW των €4,5 εκατ. του τέως

Tις λεπτομέρειες για τη σημασία που είχε αυτό το roadster για τη βαυαρική φίρμα, το πώς ήθελε να δώσει μια απάντηση στην παντοδύναμη Mercedes 300 SL και πώς επαναπροσδιόρισε τη θέση της BMW ως μάρκα πολυτελείας, έτυχε να τα γράψουμε πολύ πρόσφατα, πριν περίπου ενάμιση μήνα, με αφορμή την αστρονομική άνοδο τιμών που  χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο μοντέλο στο αυτοκινητικό χρηματιστήριο.

Όμως η ζωή είναι μικρή, απρόβλεπτη και συμβαίνει και στις «γαλαζοαίματες» οικογένειες – η αφορμή μόλις ανανεώθηκε.

Η 507 που βλέπετε ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Οχι, δεν είχε φυσικά μόνη αυτή, ωστόσο ήταν τόσο ιδιαίτερη, αρκούντως γρήγορη (με V8 3,2 λίτρων και 150 ίππων και με μερικές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, όπως το ξύλινο τιμόνι της Nardo, ραδιόφωνο της Becker και πινακίδα κυκλοφορίας με το νούμερο «36’», που της είχε αδυναμία

Ο τέως την είχε αγοράσει «κούτα» (ε, ναι, τι άλλο θα περίμενες;) το ’69 και, πολλά χρόνια αργότερα, το 2018 βγήκε σε δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος Bonham’s στο Μονακό. Οι αρχικές εκτιμήσεις τοποθετούσαν την τιμή μέχρι τα 2,6 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι βασιλικές καταβολές της εκτόξευσαν σε δυσθεώρητο ύψος το τελικό χτύπημα, στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Τέτοιο ποσό για το συγκεκριμένο μοντέλο ούτε τώρα, που η BMW 507 R είναι στα πάνω της, δεν προσδοκάται εύκολα.

Ωστόσο, καθώς, όπως λέγεται, δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση, χρειάστηκε μια εκτεταμένη αποκατάσταση στην αρχική της δόξα, η οποία κόστισε περί τα €300.000. Το αυτοκίνητο παρέμεινε στην Ελλάδα μέχρι το 1989 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γερμανία, στον οίκο Μπρούμερ που ειδικεύεται σε αναπαλαιώσεις σε τέτοιες κλασικές BMW.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News