822
Εδώ και πενήντα χρόνια, ελληνικά χέρια στηρίζουν την παραγωγή αγαπημένων αναψυκτικών | Coca-Cola 3E

Μισός αιώνας Coca-Cola: Ιστορία από τέσσερις γενιές Ελλήνων

Avatar Advertorial 6 Ιουνίου 2017, 13:05
Εδώ και πενήντα χρόνια, ελληνικά χέρια στηρίζουν την παραγωγή αγαπημένων αναψυκτικών
|Coca-Cola 3E

Μισός αιώνας Coca-Cola: Ιστορία από τέσσερις γενιές Ελλήνων

Avatar Advertorial 6 Ιουνίου 2017, 13:05

Ένα ποτήρι με χυμό πορτοκάλι Amita ή μία παγωμένη Coca-Cola, συνοδεύονται από μικρές ή μεγάλες ανθρώπινες ιστορίες.

Από το 1969 μέχρι σήμερα, η ιστορία της Coca-Cola στην Ελλάδα χτίζεται και μέσα από τις ιστορίες χιλιάδων ανθρώπων από διαφορετικές γενιές, με διαφορετικά όνειρα, αλλά με το ίδιο πάθος, που αφήνει το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα στα περισσότερα από 200 διαφορετικά προϊόντα τα οποία παράγουν και προσφέρουν καθημερινά η Coca-Cola και Coca-Cola Τρία Έψιλον στην ελληνική αγορά.

Τα ακούραστα χέρια του Νίκου και του γιου του από τη Σπάρτη, που διαλέγουν τα πορτοκάλια που χρησιμοποιούνται στους χυμούς Αmita και στην πορτοκαλάδα Fanta, τα ταλαντούχα χέρια της Σοφίας που ξενύχτησε για να σχεδιάσει την καινούργια ετικέτα.

Δείτε το video που δημιουργήθηκε για να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλα αυτά τα χέρια

Tα έμπειρα χέρια της Μίνας στο εργοστάσιο, η οποία δεν αφήνει να χαθεί ούτε λεπτό, τα δυνατά χέρια του Λευτέρη στις μεταφορές που, παρά την κούρασή του, λέει πάντα αστεία, τα σταθερά χέρια του Μιχάλη που εργάζεται στις πωλήσεις και είναι δίπλα στον πελάτη, μέρα και νύχτα.

Tα γρήγορα χέρια του Κωστή στο μαγαζάκι της γειτονιάς που φωνάζει και τους φίλους του να βοηθήσουν πού και πού, τα επιδέξια χέρια της Βασιλικής που τρέχει να προλάβει όλες τις παραγγελίες.

Χιλιάδες άνθρωποι, καθημερινά, αφήνουν το αποτύπωμά τους στις 15 διαφορετικές μάρκες που συνοδεύουν καθημερινά τις πιο δροσερές, απολαυστικές στιγμές χιλιάδων καταναλωτών. Προϊόντα όπως: Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illy issimo, Schweppes, Amita, Amita Motion, Frulite, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και τα σνακ TSAKIRIS.

Είναι τα χέρια 1.844 εργαζομένων, από τους οποίους το 40% ανήκουν στη νέα γενιά, 1.150 μικρών και μεγάλων παραγωγών, 4.000 προμηθευτών, συνεργατών και όλων των ανθρώπων που εργάζονται στα συνολικά 130.000 σημεία πώλησης των προϊόντων της Coca-Cola.

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές μίας μεγάλης ιστορίας, που κάθε πολύτιμο κομμάτι της δημιουργεί συνολικά προστιθέμενη αξία για τη χώρα, ύψους 924 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ίση με το 0,5% του ΑΕΠ. Κι ένα μέρος της αξίας αυτής επιστρέφεται στην κοινωνία μέσω επενδύσεων σε κοινωνικά προγράμματα για τη στήριξη νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών, την ανακαίνιση σχολείων, την προστασία του περιβάλλοντος.

Συνολικά, το σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα καλύπτει το 0,6% του συνολικού δείκτη απασχόλησης της χώρας με 21.300 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, που υποστηρίζουν το εισόδημα περίπου 54.000 ανθρώπων, συμβάλλοντας σημαντικά στην εθνική οικονομία.

Αυτή είναι η πολύτιμη αλυσίδα αξίας η οποία, διαχρονικά, διαμορφώνει το αποτύπωμα της Coca-Cola και Coca-Cola Τρία Εψιλον στην Ελλάδα και δίνει την έμπνευση για τη συνέχεια.

Χρονολογίες-σταθμοί στη χώρα μας:

1969
-Το πρώτο μπουκάλι Coca‑Cola εμφιαλώνεται στην Ελλάδα.

Δεκαετία ‘80
Η Fanta και η Sprite κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά και αρχίζουν να παράγονται στην Ελλάδα, στις μονάδες παραγωγής της εταιρείας.

1983
Η ελληνική αγορά γνωρίζει τον πρώτο συσκευασμένο φυσικό χυμό, την Amita.

1986
Η οικογένεια των αναψυκτικών μεγαλώνει και υποδέχεται την Coca‑Cola light που ξεκινά να παράγεται στην Ελλάδα.

1989
-Το νέο εργοστάσιο στο Σχηματάρι ξεκινά τη λειτουργία του.

-Λανσάρεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ που εμφιαλώνεται στη νέα μονάδα της εταιρείας, στο Αίγιο.

portfolio-overview-coke

1993
Οι χυμοί των νέων Amita Motion και Frulite παρουσιάζονται στην ελληνική αγορά.

2002
Μια παγκόσμια καινοτομία ξεκινά από την Ελλάδα. Λανσάρεται η Sprite Zero η οποία, πλέον, έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Είναι η πρώτη φορά που ένα παγκόσμιο σήμα της Coca‑Cola ξεκινά από την Ελλάδα.

2003
H εταιρεία ΤΣΑΚΙΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. εξαγοράζεται από εταιρίες του ομίλου CCH και η εταιρεία ξεκινά δυναμικά με τη διανομή στον χώρο των σνακς.

2004
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας διεξάγονται με 3 προϊόντα να πρωταγωνιστούν: την Coca‑Cola ως επίσημο χορηγό, την Amita Motion ως επίσημο χυμό και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ ως επίσημο εμφιαλωμένο νερό.

2006
Μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα εγκαινιάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

2007
Η Coca‑Cola Ζero έρχεται στην Ελλάδα.

2008
Μια χρονιά με νέες γεύσεις στην οικογένεια των Amita και Frulite, και το Illy issimo να εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο της 3Ε.

2011
Η Coca‑Cola κλείνει 125 χρόνια και το γιορτάζει σε όλο τον κόσμο.

family-portfolio

2013
-Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Coca-Cola Τρία Έψιλον ενισχύεται με premium αλκοολούχα ποτά! Ξεκινά η συνεργασία με τους οίκους Edrington, Brown-Forman και Ισίδωρος Αρβανίτης για τη διανομή των premium αλκοολούχων ποτών τους.

2014-16
Ο Ομιλος Coca‑Cola HBC καταλαμβάνει, για τρεις συνεχόμενες χρονιές, την κορυφαία θέση στους Δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI).

2015-16
-Η Coca‑Cola Τρία Εψιλον επενδύει €24 εκατομμύρια για την επέκταση της μονάδας του Σχηματαρίου και την ανάδειξή του ως megaplant.

-Παρουσιάζεται ο νέος, καινοτόμος χυμός ψυγείου, Amita Πρωινό. Με 6 φρούτα, φυτικές ίνες από σιτάρι ολικής αλέσεως, μέλι και βιταμίνες C, D, A&E.

-Ξεκινά η συνεργασία της Coca-Cola Τρία Έψιλον με την Gruppo Campari για τη διανομή των προϊόντων Campari, Aperol, Bankes και Cinzano.

-Εντάσσεται στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και η διανομή του καφέ Lavazza.

2017

Το πέμπτο μέλος της Coca‑Cola είναι στην Ελλάδα. Η Coca‑Cola Χωρίς Θερμίδες, και με γλυκαντικό από το φυτό Στέβια παράγεται για πρώτη φορά στο Σχηματάρι και ξεκινά το παγκόσμιο ταξίδι της, από την Ελλάδα. Ετσι, είναι η δεύτερη φορά που η Coca‑Cola ξεκινάει ένα παγκόσμιο σήμα της από την Ελλάδα.

Και η ιστορία της Coca-Cola και της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα συνεχίζεται μαζί με τους πρωταγωνιστές της…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News