165
Ψήνουμε τυη μηλόπιτα για 40 - 45 λεπτά στους 180 βαθμούς με αέρα | Κική Τριανταφύλλη

Ωραία, νόστιμη και γρήγορη μηλόπιτα

Κική Τριανταφύλλη 23 Οκτωβρίου 2023, 11:21
Ψήνουμε τυη μηλόπιτα για 40 - 45 λεπτά στους 180 βαθμούς με αέρα
|Κική Τριανταφύλλη

Ωραία, νόστιμη και γρήγορη μηλόπιτα

Κική Τριανταφύλλη 23 Οκτωβρίου 2023, 11:21

Στα μέσα του φθινοπώρου η ζέστη είναι καλοκαιρινή και οι ειδήσεις άθλιες, με φόβους για ανεξέλεγκτες εξελίξεις· τα μήλα στο καλάθι μου μπόλικα. Θα φτιάξω μηλόπιτα, εύκολη και γρήγορη, σήμερα. Μια τέτοια είναι η γερμανική Blitz-Apfelkuchen ή  Bliz-Apfeltorte, μια μηλόπιτα γρήγορη σαν αστραπή (Blitz) και ωραία και πάρα πολύ νόστιμη.

Υπάρχουν κάτι μαγειρικά βιντεάκια με την εκτέλεση της συνταγής σε χρόνο dt, όσο διαρκεί μια αστραπή, ας πούμε· έστω κάτι περισσότερο, 7-10 λεπτά λένε (με το χρονόμετρο…)  Εγώ πάλι θα προτιμήσω μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή, που η εκτέλεσή της διαρκεί περίπου ένα μισάωρο προσπαθώντας να διώξω από το μυαλό μου την προκατάληψη.

Με το που είδα το όνομα της συνταγής το μυαλό μου πήγε στο Μπλίτσκριγκ· ή μήπως έγινε ανάποδα;  Πόλεμος-αστραπή, Μπλιτσκριγκ, Μπλιτς-Απφελκούχεν. Η μηλόπιτα, όμως, είναι ένα γλυκό, που μαλακώνει, γλυκαίνει, ημερεύει, ενώνει· και όσο πιο γρήγορα γίνεται τόσο πιο ελκυστική είναι. Γιατί, λοιπόν, να μην είχε προϋπάρξει η μηλόπιτα-αστραπή του αστραπιαίου πολέμου, σκέφτομαι, βάζοντας το ταψί στο φούρνο…

Δείτε εδώ τη συνταγή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...