104
Το χρώμα της μαρμελάδας σκουραίνει από την κανέλα | Μαρίνα Μαυρομάτη

Μαρμελάδα γκρέιπφρουτ για πολλές επαλείψεις

Μαρίνα Μαυρομάτη 21 Μαρτίου 2019, 17:19
Το χρώμα της μαρμελάδας σκουραίνει από την κανέλα
|Μαρίνα Μαυρομάτη

Μαρμελάδα γκρέιπφρουτ για πολλές επαλείψεις

Μαρίνα Μαυρομάτη 21 Μαρτίου 2019, 17:19

Όπως έχω γράψει ήδη πολλές φορές, λατρεύω τις μαρμελάδες των εσπεριδοειδών. Φέτος βρήκα ωραιότατα ακέρωτα γκρέιπ-φρουτ, τα οποία είχαν και πολύ γευστικό χυμό, και φυσικά, δεν άφησα να πάει χαμένη η ευκαιρία να τα δοκιμάσω και σε μαρμελάδα!

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες γκρέιπ-φρουτ, με φλούδα χρώματος από πράσινο έως πορτοκαλί και σάρκα κίτρινη, πορτοκαλί ή κόκκινη σκούρα, σαν σαγκουίνι.

Τα γκρέιπ-φρουτ που βρήκα ήταν κίτρινα, μεγάλα (περίπου 300 γρ. το καθένα) με σάρκα πορτοκαλί (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες). Για την μαρμελάδα χρησιμοποίησα τέσσερα κομμάτια.

Για το άρωμα της μαρμελάδας χρησιμοποίησα τις φλούδες από τα φρούτα και λίγη κανέλα, που ταιριάζει υπέροχα!

Δείτε εδώ τη συνταγή