277
Τα μανιταροπιτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπλε τυρί, ιδανικά για πικνίκ | Χρυσαυγή Μπόμπολα

Μανιταροπιτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπλε τυρί

Χρυσαυγή Μπόμπολα 3 Αυγούστου 2017, 15:34
Τα μανιταροπιτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπλε τυρί, ιδανικά για πικνίκ
|Χρυσαυγή Μπόμπολα

Μανιταροπιτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπλε τυρί

Χρυσαυγή Μπόμπολα 3 Αυγούστου 2017, 15:34

Αν δεν θέλεις να καταντήσεις Survivor και να σε τσακίσει η πείνα ψάχνοντας την πρώτη τυχάρπαστη ταβέρνα που θα συναντήσεις στο διάβα σου, εσύ και άλλα εκατό πεινασμένα άτομα που θα περιμένουν να εξυπηρετηθούν, καλό θα είναι να με ακούσεις.

Προνόησε και ρίξε σε μια τσάντα / κουτί / καλάθι / δισάκι, δυο – τρία – πέντε φαγώσιμα, να τα στρώσεις σε ένα ωραίο τραπεζομαντιλάκι / ριχτάρι / σεντόνι / μουσαμά και να φας όμορφα, κάτω από τη σκιά ενός δέντρου στην ύπαιθρο ή στην παραλία, όπου εσύ κάνεις κέφι. Κάνε κι εσύ ένα πικ νικ. Γιατί μπορείς!

Δεν κοστίζει καθόλου, αλλά αξίζει εκατομμύρια. Η επαφή με τη φύση, οι στιγμές ξενοιασιάς και χαράς που αποκομίζεις από μια τέτοια δραστηριότητα, σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου. Ειδικά αν έχεις παιδιά, το όφελος είναι τεράστιο. Η φύση τώρα την άνοιξη, είναι για να την ζεις, να την αφουγκράζεσαι  και να την ρουφάς μέχρι το μεδούλι.

Τα αρώματα των λουλουδιών, οι ήχοι των πουλιών, τα χρώματα των ανθισμένων δέντρων και φυτών εγείρουν τις αισθήσεις και χαρίζουν το πολυπόθητο αίσθημα πληρότητας, ευφορίας και ανεμελιάς. Ακριβώς αυτά που λείπουν δηλαδή από τους σύγχρονους ανθρώπους.

Και στο λέω εγώ που έχω κάνει πολλά πικ νικ κατά τα παιδικά μου χρόνια και θέλω να κάνουν και τα παιδιά μου το ίδιο. Και θα το κάνουν γιατί μπορούμε! Όλοι μπορούμε! Όχι μόνο στο δάσος, αλλά και στην πόλη. Στα πάρκα, σε κάποιο κοντινό άλσος, ακόμα και στον κήπο της πολυκατοικίας που ζούμε, αν είναι μεγάλος και βολεύει.

Το φαγητό σε εξωτερικό χώρο είναι πραγματικά πολύ διαφορετικό (και σκάλες νοστιμότερο) από αυτό μέσα στο σπίτι. Κι ας είναι ακριβώς το ίδιο!

Δείτε την συνταγή εδώ