113
Δοκιμάστε μια νόστιμη εκδοχή της παντζαροσαλάτας με σολομό | Νίκος Μορόπουλος

Η σαλάτα της Καρλότας (με σολομό, παντζάρι και κάπαρη)

Νίκος Μορόπουλος 29 Σεπτεμβρίου 2021, 20:06
Δοκιμάστε μια νόστιμη εκδοχή της παντζαροσαλάτας με σολομό
|Νίκος Μορόπουλος

Η σαλάτα της Καρλότας (με σολομό, παντζάρι και κάπαρη)

Νίκος Μορόπουλος 29 Σεπτεμβρίου 2021, 20:06

Το πιάτο αυτό είναι το αφιερωμένο στην Καρλόττα. Εξ ου και φέρει το όνομά της. Η συνταγή είναι δική μου. Αισθάνομαι, βέβαια, βαρύ το φορτίο ενός τέτοιου ονόματος, αφού είναι διασήμως γνωστό το γλυκό της Καρλότας, η περίφημη Σαρλότ, και υπάρχει ο κίνδυνος της συγχύσεως και του αποπροσανατολισμού.

Υλικά

  • 400 γρ φιλέτο σολομού
  • 4 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 10 κούπες νερό παγωμένο
  • τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού
  • 1 κιλό παντζάρια (χωρίς τα χόρτα)
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καυτερές πιπεριές τσίλι
  • φρεσκο-φτιαγμένη μαγιονέζα (τουλάχιστον δύο κούπες)
  • 1 μεσαίο αγγούρι ψιλοκομμένο σε φέτες (για το σερβίρισμα)
  • κάπαρη (κατά βούληση) για το σερβίρισμα
  • σκόνη τσίλι (κατά βούληση) για το σερβίρισμα

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...