168
Γεμίζουμε τις σαρδέλες με ψιλοκομμένη κάπαρη, ελιές και ντομάτα | Shutterstock

Σαρδέλες παντρεμένες, στο τηγάνι…

Γεωργία Κουτσούκου 30 Ιουνίου 2017, 17:54
Γεμίζουμε τις σαρδέλες με ψιλοκομμένη κάπαρη, ελιές και ντομάτα
|Shutterstock

Σαρδέλες παντρεμένες, στο τηγάνι…

Γεωργία Κουτσούκου 30 Ιουνίου 2017, 17:54

Μεσημέρι Καλοκαιριού. Πεινάς και δεν πεινάς. Η ζέστη μπορεί να σου φέρει παράξενα συναισθήματα από από βαριά σεκλέτια  μέχρι τρελά κέφια.  Το φαγητό είναι απαραίτητη προϋπόθεση  για να μπαλαντζάρεις ανεπιθύμητα συναισθήματα. Η πιο απλή συνταγή, καλή παρέα, καλό ούζο και απλός καλός μεζές. Δοκιμασμένα πράματα.

Ευφραίνει καρδίαν το ούζο, σε ταξιδεύει το άρωμά του. Μπαίνεις στην καταδική σου βάρκα και φεύγεις ανέμελος για να γευτείς μοναδικές περιπέτειες. Φουρτούνα δεν συναντάς γιατί δεν θέλεις, δεν σε ενδιαφέρει. Άντε βάλε ακόμα ένα και φέρε και μεζέ περιποιημένο.  Ήρθε και ο πρώτος της παρέας που το έσκασε από το γραφείο, περιμένεις και τον άλλον που ή θα πάρει άδεια από τη σύζυγο ή θα την φέρει μαζί του γιατί είναι  της συνομοταξίας και αυτή.

Βάρδα κι΄αράξαμε.

Σαρδέλες γεμιστές

Υλικά

  • 700 γρ σαρδέλες καθαρισμένες και χαραγμένες μέχρι πριν λίγο από την ουρά. Όχι εντελώς φιλεταρισμένες
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30γρ ψιλοκομμένη  κάπαρη
  • 50γρ ψιλοκομμένες ελιές
  • 2 μικρές καθαρισμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες ψιλοκκομένες
  • 200γρ φρυγανιά
  • αλάτι
  • ελάχιστο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...