178
Λίγο βούτυρο και μερικά φυλλαράκια φασκόμηλο αρκούν για μια υπέροχη μακαρονάδα | Κική Τριανταφύλλη

Άρωμα φασκόμηλου στο πιάτο

Κική Τριανταφύλλη 16 Φεβρουαρίου 2018, 12:50
Λίγο βούτυρο και μερικά φυλλαράκια φασκόμηλο αρκούν για μια υπέροχη μακαρονάδα
|Κική Τριανταφύλλη

Άρωμα φασκόμηλου στο πιάτο

Κική Τριανταφύλλη 16 Φεβρουαρίου 2018, 12:50

Οι Ιταλοί λατρεύουν να αρωματίζουν τα φαγητά τους με το φασκόμηλο, εμείς πάλι δεν το πολυσυνηθίζουμε αν και υπάρχει άφθονο σε κήπους και άγριο κυρίως σε πετρώδεις πλαγιές. Στην Ελλάδα είναι περισσότερο γνωστό ως αφέψημα, που θεωρείται μάλιστα πολύ θεραπευτικό, της κατηγορίας «δια πάσαν νόσον».

Και όμως η γεύση του είναι πολύ εντυπωσιακή, πικάντικη και ταιριάζει με λιπαρά κρέατα, τυριά και ιδιαίτερα με ζυμαρικά. Η φίλη μου η Ρομπέρτα από τη Γένοβα μού έδειξε ένα σωρό συνταγές, το χρησιμοποιεί όταν φτιάχει σαλτιμπόκα (saltimbocca alla romana) και οπωσδήποτε όταν ψήνει χοιρινό κρέας και λουκάνικα.

Ενα κλαδί φασκόμηλο, όταν καίγεται πάνω σε κάρβουνα, δίνει υπέροχο άρωμα στα ψητά. Η Ρομπέρτα το βάζει και σε νιόκι, σε ριζότι, σε ψωμάκια (φοκάτσια) και σε μαρινάδες με ελαιόλαδο.

Και το πιο απλό, μερικά φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου αρκούν για να μετατρέψουν μια απλή μακαρονάδα σε πιάτο θεσπέσιο μέσα σε πέντε λεπτά. Αυτή είναι η πιο αγαπημένη μου μακαρονάδα και μια από τις πιο γρήγορες. Την κάνω με φρέσκο φασκόμηλο αλλά και με αποξηραμένο γίνεται εξίσου νόστιμη. Ο τρόπος είναι απλός.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News