277
Η φωτογραφία της ανάρτησης Τζιλβέ | Dimitris Tzilves/Facebook

Υπ. Υγείας: ΕΔΕ για την εικόνα ασθενούς πάνω σε καρέκλες στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 10:54
Η φωτογραφία της ανάρτησης Τζιλβέ
| Dimitris Tzilves/Facebook

Υπ. Υγείας: ΕΔΕ για την εικόνα ασθενούς πάνω σε καρέκλες στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 10:54

Εντολή για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) έδωσε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την ανάρτηση εικόνας ασθενούς να είναι ξαπλωμένος σε καρέκλες σε διάδρομο του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, από τον διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Δημήτρη Τζιλβέ.

«Για το περιστατικό αυτό διέταξα επείγουσα ΕΔΕ καθώς υπήρξαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη τη στιγμή. Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια κατά του ΕΣΥ, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς. Πρόκειται περί ντροπής. Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά», διεμήνυσε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας.

Στη φωτογραφία της ανάρτησης, διακρίνεται ασθενής που φέρεται να βρίσκεται σε διαδικασία ανάνηψης, να είναι ξαπλωμένος πάνω σε καρέκλες στον χώρο αναμονής του 4ου ορόφου του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο άνδρας είχε υποβληθεί σε ενδοσκοπικές εξετάσεις και οι γιατροί τον ξάπλωσαν στις καρέκλες για να συνέλθει από τη μέθη.

«Σήμερα, μετά την ενδοσκόπηση! Ζητούμε ΣΥΓΝΩΜΗ από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη “αίθουσα ανάνηψης”. Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα. (Η φωτό με απόκρυψη χαρακτηριστικών και μετά από συναίνεση παρουσία των παρευρισκομένων)», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Τζιλβές.

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Δευτέρας, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για απαράδεκτη εικόνα, ωστόσο, όπως επεσήμανε, ο ίδιος ενημερώθηκε ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια σε άλλο όροφο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής διεκδικεί κρεβάτια στον δικό του όροφο, κάνοντας λόγο για εσωτερική κόντρα μεταξύ των γιατρών.

«Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια με τους αρρώστους και κατά του ΕΣΥ», επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης.

Οπως είπε, με εξαίρεση κάποιες εφημερίες στο νοσοκομείο «Αττικόν», οι εικόνες με τα δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχουν εκλείψει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...