184
Η επίμαχη φωτογραφία με τον Ρουβά και τη Μercedes που ανέβηκε και... κατέβηκε το Σάββατο |

Υπ. Πολιτισμού: Δεν δώσαμε άδεια για τη διαφήμιση με τον Ρουβά και τη Mercedes στο Ηρώδειο

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2020, 18:13
Η επίμαχη φωτογραφία με τον Ρουβά και τη Μercedes που ανέβηκε και... κατέβηκε το Σάββατο
|

Υπ. Πολιτισμού: Δεν δώσαμε άδεια για τη διαφήμιση με τον Ρουβά και τη Mercedes στο Ηρώδειο

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2020, 18:13

Εντονη κριτική προκάλεσε στα social media μία φωτογραφία που ανάρτησε ο Σάκης Ρουβάς, το βράδυ του Σαββάτου, με τον ίδιο να βγαίνει από μία Mercedes, που έχει σταθμεύσει στον εξωτερικό χώρο του Ηρωδείου.

Ο Σάκης Ρουβάς συνόδευε μάλιστα την ανάρτηση με τη λεζάντα: «Ετοιμος για βόλτα». Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο δίπλα σε μία από τις εισόδους των θεατών στο ρωμαϊκό Ωδείο.

Λίγες ώρες αργότερα, η ανάρτηση εξαφανίστηκε.

Την Κυριακή, το υπουργείο Πολιτισμού έβγαλε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι δεν έδωσε ποτέ άδεια για τη φωτογράφιση και τη στάθμευση αυτοκινήτου στον χώρο του Ηρωδείου και ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διατάξεις.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ έχει ως εξής: «Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις».

O Νόμος 3028/2002 «για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» επισύρει ποινές και πρόστιμα σε ανάλογες περιπτώσεις, αν δεν έχει προηγηθεί σχετική υπουργική έγκριση έναντι τέλους υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...